Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păreri PEFOC - cauzele fumului excesiv evacuat din soba sau șemineul pe lemne

ro

23 Mar, 2022 15:54 1777 Marime text

Soba sau șemineul pe lemne sunt printre puținele soluții de încălzire care, pe lângă atmosfera de relaxare din serile reci și zilele răcoroase, au reușit să completeze cu originalitate și farmec, confortul oricărui cămin. Avantajele utilizării unui șemineu ieftin ca sursă de încălzire principală, sunt multiple. Totuși, odată cu utilizarea lor apar și unele dificultăți cu care se confruntă, desigur, nu doar cei care folosesc șemineele, ci și cei care utilizează alte surse de încălzire pe lemne.
 
Profesioniștii sibieni de la PEFOC, cu peste două decenii de experiență în soluții alternative de încălzire premium, ne explică faptul că, una dintre problemele destul de des întâlnite și sâcâitoare în locuințele încălzite cu ajutprul focului de lemne, este legată de fumul în exces care poate patrunde în încăpere odată cu deschiderea ușii focarului din timpul alimentării cu combustibil. În situații mai grave, fumul poate pătrunde în locuință chiar și atunci când ușa este închisă, în acest caz fiind vorba despre un focar prost etanșeizat.
 
Astfel, posesorii de șeminee nu se pot bucura cu adevărat de utilitatea produsului achiziționat, pentru unii fiind poate cea mai dorită achiziție. Iar asta se poate întâmpla și dacă alegi cele mai scumpe dispozitive termice pentru că, în afară de calitatea materialelor, montajul corespunzător realizat de personal specializat, este extrem de important pentru buna funcționare a șemineului.
 
De cele mai multe ori, tirajul insuficient cauzează ieșirea fumului pe ușa șemineului. Iar motivul principal din cauza căruia se întâmplă aceasta este instalarea necorespunzătoare sau întreținerea precară a șemineului. Dar care ar fi, mai exact, explicația „instalării necorespunzătoare”? Cum ne putem da seama că șemineul a fost sau nu instalat corespunzător?
 
Cea mai des întâlnită explicație este legată de dimensionarea incorectă a coșului de fum, și anume subdimensionarea acestuia. Diametrul interior sau înălțimea coșului de fum este prea mică. Iar aici este foarte important de menționat cum se dimensionează corect coșul de fum, pentru a evita neplăcerile pe care dimensionarea greșită a acestuia le-ar putea aduce. Este bine de știut că un coș de fum se dimensionează în funcție de necesarul de tiraj al fiecărui șemineu în parte, luând în calcul factori precum: modelul de focar, puterea calorică generată, gabaritul sau tipul evacuării.
 
Totuși, în gama meșterilor sibieni de la Pefoc, ai la dispoziție o gamă calitativă cu diferite modele de burlan șemineu sau coșuri de fum ceramice premium Hoch, datorită cărora șansele să te confrunți cu problema ieșirii fumului pe ușă, în încăpere, sunt reduse în mare parte, datorită materialului ceramic special care facilitează evacuarea completă și curată, fără depuneri de cenușă sau funingine. Dacă ești sigur însă, că nu aceasta este problema, apelează la echipa Pefoc să te ajute cu depistarea cauzelor, dar și pentru rezolvarea acestora, ca mai apoi, să te poți bucura la maximum de toate beneficiile pe care ți le poate aduce un dispozitiv termic alternativ.
 
În schimb, dacă nu ai încă un șemineu, dar te gândești de multă vreme să-ți instalezi unul acasă, sau poate ți se potrivește mai bine un model de sobă Costanța, renumită pentru randamentul superior, alege dispozitivul potrivit nevoilor tale de încălzire direct din magazinul on-line www.pefoc.ro! Aici ai acces la peste 9000 de produse și accesorii din stoc propriu - o gamă diversificată de modele de șeminee pe lemne, gaz sau peleți, sobe de tip șemineu, rustice sau modene, termoșeminee pe peleți, dar și șeminee decorative electrice sau cu bioethanol, perfecte pentru decorarea apartamentelor de la bloc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii