Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacea este posibilă! JCI Constanţa şi Comunitatea Elenă „Elpis“ Constanţa vor să doboare recordul mondial cu semnul păcii pe plaja Modern

ro

29 Aug, 2019 00:00 2308 Marime text
JCI Constanţa, în colaborare cu Primăria Constanţa şi Comunitatea Elenă „Elpis“ Constanta, invită constănţenii, în data de 21 septembrie, începând cu ora 15:00, pe plaja Modern, să facă parte din încercarea de a stabili un nou record Guinness. Ziua este în special aleasă pentru că în această dată se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Păcii, iar cu acest prilej se va marca acest eveniment cu un semn al păcii uman, demn de admiraţia întregii lumi.
 
Un alt motiv, şi poate principalul pentru care a fost aleasă această zi, este că JCI e creatorul campaniei internaţionale „Peace is Possible“, prin care tineri de pretutindeni sunt îndrumaţi spre găsirea a noi modalităţi de menţinere a unui climat armonios în comunităţile din care fac parte.
 
„Și ca să nu vă mai ţin cu sufletul la gură, citiţi mai jos. Însă trebuie să adaug că mulţumesc pe această cale echipei JCI Constanţa, domnului Munteanu Cristian Gabriel pentru că ne-au acordat încrederea să lucrăm împreună în acest proiect de anvergură, ideea aparţinându-le în totalitate. Pentru momentul iniţial de anunţ, spun doar că avem şansa să mai scriem o istorie împreună, că avem din nou şansa să aducem cosmopolita Constanţa pe harta lumii. De ce 21 Septembrie? De ce în Constanţa? Pentru că este ziua Internaţională a Păcii, ziua când tot globul pământesc sărbătoreşte PACEA. Și, sinceri să fim, unde în România se trăieşte în pace şi armonie ca în Dobrogea?
 
Avem şansa să demonstrăm că în Constanţa "limba" Păcii este comună pentru toţi, indiferent de religie, rasă sau orice alte deosebiri. Avem şansa să demonstrăm că nu contează limba, ca nu contează ca este un porumbel alb, 1000 de cocori, steag alb, pipa păcii, semnul cu degetele în "V" sau ramura de măslin din toate culturile şi că de fapt ceea ce contează este că sufletele se pot uni, că inimile pot bate la unison ascultând şi cântând imnul naţional cu mâinile noastre îngemănate pentru singurul simbol cu adevărat respectat şi dorit de toţi... PACEA”, a transmis Anton-Traian Antoniadis, liderul comunităţii Elene „Elpis” Constanţa.
 
Recordul actual este de 1000 de persoane, dar organizatorii vor să depăşească acest număr cu cât mai mult cu putinţă. „De aceea vă invit să demonstrăm ceea ce este de demonstrat, esenţialul, că NOI suntem cei mânaţi de sentimente nobile. Vă aşteptăm pe 21 septembrie, pe plaja Modern, să arătăm întregii lumi doborând acest record mondial cine suntem, ce aspiraţii avem şi dorinţele noastre. Înclin să cred că cifra de 6-7-10. 000 sau poate chiar 20.000 de suflete s-ar putea să fie mică după cum ştiu eu constănţenii, dar sunt ferm convins că apropierea dintre noi ne poate duce să depăşim nişte bariere la care poate nu ne-am gândit vreodată.
 
Bineînţeles, vor urma update-uri, dar esenţialul este că indiscutabil PUTEM. Dacă nu deranjează, ar fi extraordinar că postările despre eveniment să fie distribuite de către fiecare dintre dumneavoastră. Vă mulţumim şi vă aşteptăm aproape în acest eveniment”, a conchis Antoniadis.
 
JCI Constanţa este membră a Junior Chamber International (JCI), o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri în întreaga lume. Este o reţea de tineri cetăţeni activi (18 – 40 ani), dornici să aducă schimbări pozitive în societate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii