Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oscar 2017. Iată marii câştigători şi gafa de proporții

ro

27 Feb, 2017 07:35 2837 Marime text
Ediţia cu numărul 89 a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar, organizată de Academia Americană de Film, s-a încheiat în urmă cu puţin timp. Premiile Academiei Americane de Film, celebrele Oscaruri, au recompensat excelența în cinematografia anului 2016.

Gazda ediției din acest an a fost comediantul, actorul și prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel.
 
Musicalul „La La Land” conduce în topul premiilor Oscar, după ce a avut nu mai puțin de 14 nominalizări. Ceremonia a fost marcată însă de o gafă: după ce s-a anunțat că „La La Land” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film, organizatorii au revenit: „Moonlight” este, de fapt, câștigătorul.
 
Iată marii câştigători
 
„Moonlight” câștigă premiul pentru cel mai bun film

Producția „Moonlight”, regizată de Barry Jenkins, a câștigat premiul pentru cel mai bun film. Inițial, Warren Beatty, cel care a decernat trofeul, a anunțat în mod eronat că „La La Land" a câștigat acest premiu.

Emma Stone a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță

Emma Stone a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul din filmul „La La Land”. La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Isabelle Huppert („Elle"), Ruth Negga („Loving"), Natalie Portman („Jackie") și Meryl Streep („Florence Foster Jenkins"). 

Casey Affleck a câștigat premiul pentru cel mai bun actor

Casey Affleck a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din „Manchester by the Sea”. La această categorie au mai fost nominalizați Denzel Washington („Fences"), Ryan Gosling („La La Land"), Viggo Mortensen („Captain Fantastic") și Andrew Garfield („Hacksaw Ridge"). 

Justin Hurwitz, compozitorul muzicii din "La La Land", câștigă două statuete

Justin Hurwitz a câștigat două Oscaruri, unul pentru cea mai bună coloană sonoră și celălalt pentru cel mai bun cântec original. 

Damien Chazelle primește premiul pentru cel mai bun regizor

Damien Chazelle („La La Land”) a primit duminică premiul pentru cel mai bun regizor, în cadrul galei celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.
 
„Moonlight”, premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Filmul „Moonlight” a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, scris de Barry Jenkins, după o povestire de Tarell Alvin McCraney. 

„Manchester by the Sea" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original

Filmul „Manchester by the Sea" a primit, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

„Zootopia" câștigă premiul pentru cel mai bun film de animație

„Zootopia" a obţinut premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație, în cadrul celei de 89-a ediții a galei premiilor Academiei americane de film.
 
„The Salesman", desemnat cel mai bun film străin

„The Salesman", o coproducție Iran-Franța, a primit, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. 

Viola Davis, premiată pentru cel mai bun rol secundar feminin

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin pentru rolul din producția „Fences", regizată de Denzel Washington. 

„O.J.: Made in America", desemnat cel mai bun film documentar

Filmul „O.J.: Made in America" a obținut premiul pentru cel mai bun documentar, în cadrul celei de a 89-a ediții a galei Oscarurilor. 

Mahershala Ali a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar

Actorul Mahershala Ali a primit, în cadrul celei de a 89-a gale a Oscarurilor, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din filmul „Moonlight”. 



Sursa foto: Reuters
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii