Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG Mare Nostrum, întâlnire cu operatorii de plajă. Situația privind deșeurile de pe litoral (video)

ro

11 May, 2021 18:45 2536 Marime text
  • Cele mai întâlnite deșeuri sunt mucurile de țigară, paiele de plastic, bețele de amestecat în cafea, sticlele și paharele de plastic.

Reprezentanții Organizației Neguvernamentale Mare Nostrum, în colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Constanța, aflat în subordonarea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Constanţa, au participat astăzi la o întâlnire cu operatorii de plajă, dedicată managementului deșeurilor.

În cadrul acestei întâlniri, ONG Mare Nostrum a prezentat rezultatele monitorizărilor deșeurilor marine de pe plajele de la litoralul românesc, din ultimii ani, recomandări și sugestii de acțiuni menite să diminueze cantitatea de deșeuri de pe plaje și alternative sustenabile pentru o serie de produse plastice utilizate în prezent în derularea activității operatorilor.

Mucurile de țigară sunt deșeurile cele mai întâlnite pe plajă. Angajații noștri adună în fiecare zi probabil găleți întregi de mucuri de țigări. Dacă nu ar fi operatorii de plajă să țină plajele curate, ar fi o groapă de gunoi, transmite Ștefan Andrei Ciorbaru, operator economic.








La eveniment a fost prezent și Titel Gagiu, reprezentant al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Cred că trebuie să pornim toți de la educație. Trebuie să înțelegem că orice deșeu pe care îl aruncăm pe suprafața de plajă sau în apa Mării Negre se întoarce către noi și efectele pe termen lung sunt grave, a transmis Titel Gagiu.







Mihaela Cândea Mirea, director executiv în cadrul ONG Mare Nostrum, a tras un semnal de alarmă cu privire la situația deșeurilor de pe litoralul românesc.

Cantitatea de deșeuri crește de la un sezon la celălalt. De fiecare dată, după un sezon estival avem mult mai multe deșeuri decat în primăvară, ceea ce înseamnă că în mod clar, turiștii care vin pe litoral au un efect negativ asupra gradului de curățenie al plajelor, a precizat Mihaela Cândea Mirea .






Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii