Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofițer de poliție, reținut pentru luare de mită

ro

13 Mar, 2020 16:40 1813 Marime text

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 martie 2020, a inculpatului.

P.M., comisar-şef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi, pentru comiterea a 13 infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie – februarie 2020, inculpatul P. M., în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru:

- programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere,

- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme,

- preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 13 martie 2020, inculpatul P. M. urmează să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Se face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii