Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ISU Dobrogea Noi declarații în legătură cu incendiul din Constanța unde o femeie s-a aruncat de la balcon

ro

18 Feb, 2021 12:59 1970 Marime text


La data de 16 februarie a avut loc un incendiu la un apartament de pe bulevardul Mamaia din Constanța. O femeie a decedat după ce a picat în gol de la etajul șase al imobilului.

Procurorii din cadrul Parchetului Militar s-au autosesizat și au deschis un dosar penal și fac cercetări specifice față de faptă, vizat fiind modul în care pompierii constănțeni au intervenit la incendiul din 16 februarie. Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanța au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere.
 

În cazul de față, colegii aflați acolo, având în vedere că focul se manifesta generalizat și cu violență la etaj, personalul aflat la fața locului a abordat o manevră de urgență pentru mutarea victimei din zona respectivă întrucât că în orice moment, din cauza focului puteau să se desprindă elemente din construcția blocului, tâmplăria PVC sau sticle din cauza temperaturii înalte a focului și să se spargă și astfel să creeze trauma suplimentare victimei sau chiar personalului medical, care deja așa cum se vede pe imagini, a început să acorde primul ajutor medical în condiții de siguranță.
 
Cum se observă în imagini, paramedicii de aflau în proximitatea locului în care s-a întâmplat tragicul eveniment. Atunci, interesul major a fost acela de a aplica în cel mai scurt timp manevrele de resuscitare victimei, în condiții de siguranță. Să ia targa ar fi presupus un timp suplimentar, iar în acele momente orice secudă și orice minut erau vitale, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica.

Citește și: Salvatorii de la ISU Dobrogea, anchetați de Parchetul Militar. Nu este prima dată. Să ne amintim de tragedia din aprilie 2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mishu 18 Feb, 2021 14:33 cum plm la toate au explicatii...?!? dar despre faptul ca muierea aia chiritza , una din purtatoarele de cuvant , mintea de ingheta apa din autospeciale , nu se cerceteaza ?