Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oceanic Club, la ceas aniversar 22 de ani de explorare, aventură şi pasiune

ro

24 Feb, 2014 00:00 2287 Marime text
Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic Club sărbătoreşte, luna aceasta, 22 de ani de la înfiinţare. Aniversarea a fost marcată printr-o serie de evenimente, derulate la finalul săptămânii trecute. Astfel, vineri seară, membrii şi prietenii Oceanic Club s-au reunit în Club Doors din Constanţa. În acest context, Răzvan Popescu Mirceni, directorul Oceanic Club, a vorbit despre semnificaţia aniversării: „Aniversarea marchează, pe lângă cei 22 de ani de la înfiinţare, zece ani de la încheierea unui parteneriat cu cea mai înaltă instituţie din punct de vedere academic din România în domeniul în care activăm noi, respectiv Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Este practic un punct de cotitură pentru noi, este garanţia că da, suntem capabili să facem cercetare în România şi în afara ţării şi suntem capabili să ducem mai departe o serie de proiecte de intervenţie.

Am început, uşor, uşor, destul de timid deocamdată, dar promitem să venim în forţă în viitorul foarte apropiat, să propunem soluţii în urma diagnosticelor pe care le-am dat: vezi barajul de alge, vezi prognozele pentru aceeaşi problemă în zonă, vezi propunerile vizavi de planurile de management ale unor rezervaţii din România, vezi echipajul de intervenţie şi salvare a animalelor aflate în dificultate! Suntem, în momentul de faţă, singura entitate din România care a reuşit să salveze delfinii eşuaţi vii la coasta românească”.

Evenimentele au continuat sâmbătă, la Maritimo Shopping Center, acolo unde reprezentanţii Oceanic Club au amenajat un acvariu. În această acţiune au fost antrenaţi copiii, pentru a fi astfel mai aproape de fantasticul univers din adâncuri. Tot sâmbătă, micii şi marii exploratori pasionaţi de expediţii au avut posibilitatea de a afla cum se poate organiza un câmp de expediţie. Activităţile demonstrative au inclus modalităţi de studiere a lumii vii în teren: microscopie digitală cu proiecţie pe monitoare şi capcane pentru insecte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii