Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiectiv îndeplinit Pilotul Emil Ghinea, finalist la etapa de la Mangalia a Campionatului Naţional de Super Rally (galerie foto)

ro

13 May, 2019 00:00 4363 Marime text
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, triplu campion al României şi de două ori vicecampion la grupa H, clasa 3 la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, şi-a îndeplinit obiectivul fixat la prima etapă a Campionatului Naţional Super Rally 2019, care s-a desfăşurat la Mangalia.
 
A fost pentru prima dată când în municipiul constănţean a avut loc o competiţie auto, iar Emil Ghinea (care a condus o maşină Renault Clio V6) a fost iniţiatorul acestei prime runde a întrecerii, organizată de Mihai Leu AMC Racing, alături de Primăria Mangalia. Au participat 29 de piloţi, cu bolizi care de care mai impresionanţi, iar spectacolul a fost total. Competiţia s-a desfăşoară exclusiv pe traseu stradal. Emil Ghinea şi-a propus să se califice în finală şi a reuşit, ocupând la finele întrecerii un onorant loc şapte. În calificări, la clasa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare), Emil Ghinea s-a clasat pe locul doi, în spatele lui Mihai Leu, care a pilotat un Ferrari 458 Challenge. În finală, au acces primii 12 piloţi, iar Emil a avut o nouă cursă reuşită, clasându-se în final pe poziţia a şaptea.
 

„A fost de la agonie la extaz“

 
„Ţinta mea a fost să ajung în finală, nu să fac un podium de clasă. Am ocupat locul şapte şi am realizat un timp foarte bun. Mai mult de atât nu se putea. Am avut şi un incident, lovind maşina, dar mecanicii au reparat-o. A fost de la agonie la extaz. La mine acasă, le-am arătat mangalioţilor şi cum e să ieşi în decor, dar şi să mergi apoi, în continuare, la fel de tare şi să faci rezultat. Însă pentru mine cel mai important nu e că am participat, ci organizarea şi echipa pe care am reuşit să o încheg. Sper că toată lumea a fost fericită şi mulţumită de show. Dacă am deranjat pe cineva, cu zgomotul motoarelor, cu restricţiile de circulaţie şi cu blocarea străzilor, ne cerem scuze, dar eu cred că am adus cu acest eveniment mai multe plusuri decât minusuri“, a declarat Emil Ghinea.
 
Etapa de la Mangalia a Campionatului Naţional de Super Rally a fost câştigată de realizatorul TV Dani Oţil, la volanul maşinii Radical SR4. Oţil a fost urmat pe podium de Titi Aur şi de Costel Căşuneanu, care au pilotat maşini Skoda Fabia R5.
 

Din 2011, an de an pe podium

 
Din 2011, de când concurează în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Emil Ghinea (40 de ani) nu a ratat podiumul în niciun an! În ediţia 2018 a CNVC, Emil a devenit vicecampion al României la grupa H, clasa 3, iar pe echipe s-a clasat pe locul trei pe ţară cu Transitions Team. De asemenea, la GT - grupa maşinilor cu tracţiune spate (propulsie), a ocupat la final poziţia a patra. În 2017, Emil a fost vicecampion al României la GT, iar la grupa H, clasa 3, s-a clasat pe locul patru. La H3, Emil Ghinea a cucerit până acum trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014), iar vicecampion a mai ieşit în sezoanele 2012 şi 2015.
 
Citeşte şi:
 
Show la Mangalia, în weekend, la Super Rally 2019. Piloţi de renume şi bolizi care-ţi iau ochii

Victorie la Trofeul Serus Râşnov! Pilotul Emil Ghinea a început în forţă ediţia 2019 a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii