Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi de seamă la Prefectura judeţului Constanţa Relaţii de colaborare între Constanţa şi Zonguldak

ro

27 May, 2014 00:00 2129 Marime text
Prefectul Radu Volcinschi a primit, ieri, vizita unei delegaţii a membrilor Agenţiei pentru Dezvoltarea Regiunii de Vest a Mării Negre din Turcia,  condusă de prefectul provinciei Zonguldak, Ali Kaban. Delegaţia turcă a fost însoţită de consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalişkan, precum şi de reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea. La întâlnire a participat şi subprefectul județului Constanța, Mustafa Levent Accoium, precum şi directorul executiv al Direcţiei de Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, Petrică Munteanu, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile, Dan Georgescu, şi un reprezentant din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
Reprezentantul Executivului Republicii Turce în provincia Zonguldak, Ali Kaban, a exprimat, în numele delegaţiei, bucuria de a se afla în judeţul Constanţa. „Acesta a afirmat că obiectivul vizitei lor este acela de a cunoaşte mai bine regiunea şi de a dezvolta relaţiile economice în beneficiul ambelor părţi. Astfel, reprezentanţii turci au subliniat importanţa dezvoltării unor relaţii de cooperare între Portul Constanţa şi Portul Filios din Zonguldak, acesta din urmă aflându-se în plină extindere“, se menţionează într-un comunicat al Prefecturii judeţului Constanţa.
Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, şi-a exprimat, la rându-i, satisfacţia găzduirii unei delegaţii atât de importante, constituită atât din reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cât şi din oameni de afaceri din Turcia, şi a făcut o scurtă prezentare a judeţului Constanţa. „În acest context, a fost evidenţiată importanţa pe care Guvernul României o acordă minorităţilor naţionale, Dobrogea fiind un model de convieţuire în armonie a minorităţilor cu populaţia majoritară“, precizează reprezentanţi ai Prefecturii Constanţa.
La finalul întrevederii, dorinţa participanţilor a fost ca întâlnirea să se concretizeze într-un proiect solid de colaborare şi de dezvoltare a celor două regiuni, iar prefectul Volcinschi a asigurat că va acorda întregul său suport, pe linie administrativă, pentru promovarea acestui proiect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii