Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O viaţă dedicată studenţilor şi condeiului Conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan împlineşte o frumoasă vârstă

ro

24 Jul, 2014 00:00 2826 Marime text
Numeroase monografii, cărţi de beletristică, lucrări de specialitate în Jurnalism, sute de studenţi pe care i-a îndrumat şi o viaţă dedicată presei constănţene. Aşa poate fi caracterizată activitatea conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, care, astăzi, împlineşte o frumoasă vârstă.
 

Aurelia Lăpuşan s-a născut în Constanţa, pe data de 24 iulie 1948. A absolvit Liceul „Mihai Eminescu“, secţia Real, în 1966, ulterior urmând Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, pe care a absolvit-o în 1970. A obţinut, apoi, diploma de absolvire a unui curs postuniversitar în Jurnalism, în 1981 devenind doctor în Filologie. Munca în presă a început-o ca redactor la ziarul „Teleormanul“, din Alexandria, din 1970 până în 1973, ajungând, apoi, în redacţia constănţeană a ziarului „Dobrogea Nouă“. Din 1974 până în 1978, a fost bibliotecar şi bibliograf în cadrul Bibliotecii Judeţene. Din 1978 până în 1983, a fost redactor la „Dobrogea Nouă“, iar din 1983 până în 1990, a avut funcţia de redactor-şef la nou-înfiinţatul ziar „Cuget Liber“. A urmat activitatea la agenţia de publicitate din cadrul „Cuget Liber“, apoi a fost director de suplimente, între anii 2000 şi 2003. Din 2003 până în 2006, a fost director general al trustului. Din 2006, este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii „Ovidius“. A semnat, în calitate de autor, cărţi de jurnalism, monografii ştiinţifice care au la bază cercetarea presei în evoluţia istorică, numeroase articole de specialitate, precum şi multiple studii ştiinţifice în reviste. În plus, este o prezenţă foarte importantă şi activă la diferite congrese, conferinţe naţionale şi internaţionale care au ca temă evoluţia jurnalismului şi nu numai.
 
Aurelia Lăpuşan a mai ocupat şi funcţia de director al Departamentului editorial, carte universitară şi relaţii publice din cadrul Universităţii „Ovidius“. Cursurile sale se axează pe: Genurile presei, Tehnici fundamentale de redactare, Tehnici de colectare, Etică şi deontologie, Legislaţia presei, Istoria presei române, Conceperea şi elaborarea ziarului, Secretariat de redacţie, Presă regională, Practica în presa scrisă, Noţiuni fundamentale în jurnalism, Managementul presei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii