Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O turistă atacată de haita de maidanezi la Mamaia Cetăţean străin muşcat de câinii vagabonzi într-o staţiune de renume mondial

ro

16 Dec, 2013 00:00 2098 Marime text
Sâmbătă seara, în jurul orei 18.45, o turistă străină a fost atacată de câini, în staţiunea Mamaia, în faţa hotelului Parc, în timp ce se îndrepta către un taxi. La un moment dat, mai mulţi câini au înconjurat-o iar unul dintre ei a muşcat-o de coapsă. Muşcată de picior, tânăra a încercat să scape prin fugă, dar unul dintre maidanezi a rămas agăţat de coapsa ei. După ce a scăpat de haită, tânără a sunat la 112 şi a solicitat ajutorul cadrelor medicale. Tânăra în vârstă de 24 de ani este venită din Turcia şi studiază biologia în Constanţa.
 
A ajuns SMURD-ul în timp util?
 
Cu toate că s-a speculat că echipajul SMURD a sosit la faţa locului după aproape 25 minute, pe motiv că şoferul a înţeles că trebuie să meargă la Hotelul Perla, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe şi coordonatorul SMURD Constanţa, dr. Rodica Tudoran, a declarat că solicitarea a fost făcută la ora 18.49, iar echipajul a ajuns la faţa locului la ora 19.02. „Nu s-a greşit adresa şi echipajul a ajuns la ora 19.02, solicitarea fiind înregistrată la ora 18.45. Pacienta nu avea plăci deschise, nu avea hemoragii. Avea nişte plăgi superficiale şi i-a fost acordat ajutorul medical necesar”, a declarat dr. Rodica Tudoran. Taximetriştii care au văzut întâmplarea spun că zona de la intrarea în staţiunea Mamaia este plină de câini periculoşi în extra-sezon. Animalele atacă orice turist, care are curajul să circule pe trotuarul bulevardului Mamaia după lăsarea întunericului.
 
Câţi câini sunt în municipiul Constanţa
 
Şi iarăşi revenim la problema câinilor comunitari din Constanţa. Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale, în municipiul Constanţa există, în spaţiul public (aici nu intră platformele industriale, Portul Constanţa şi curţile firmelor) aproximativ 10.000 de câini fără stăpân. De asemenea, în municipiu există şi un adăpost pentru animalele fără stăpân din municipiul Constanţa, care este situat pe strada Vârfu cu Dor nr. 5. Aici sunt aduşi patrupezii fără stăpân, sunt crotaliaţi, întreţinuţi şi hrăniţi pe o perioadă de 7 zile, primesc tratamente sanitar-veterinare de vaccinare, sunt deparazitaţi, iar cei bolnavi – eutanasiaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii