Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără mămică a venit să nască la Constanţa. Azi se împlinesc doi ani de la moartea sa

ro

24 Jan, 2020 00:00 4751 Marime text

Doi ani se împlinesc astăzi de la moartea Teodorei, o tânără venită să nască la un spital privat din Constanţa. Cu un copilaş ce avea trei ani la vremea respectivă, tânăra mămică din Ialomiţa alesese Constanţa pentru a aduce pe lume cel de-al doilea fiu. Soarta însă avea alte planuri cu ea.
 
În ziua de 24 ianuarie 2018, după naşterea pe cale naturală, tânăra a intrat în stop cardio-respirator. A fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, însă medicii nu au mai putut să o salveze. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În urmă cu doi ani, Teodora, o tânără venită să nască la un spital privat din Constanţa, o tânără pe care o aştepta acasă un alt copilaş, în vârstă de trei ani, şi-a pierdut viaţa.
 

Comunicatul Isis

 
La momentul respectiv, după tragicul eveniment, reprezentanţii Spitalului Privat Isis au făcut public un punct de vedere legat de cazul Teodorei. Redăm, în continuare, comunicatul remis de Spitalul Privat Isis cu privire la această tragedie:
 
„În data de 24.01.2018, la ora 00:26, a avut loc naşterea pe cale naturală a unui făt viu de sex masculin, cu greutate 2600 gr, Apgar 8-9, cu adaptare neonatală bună. Nou-născutul are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor secţiei de Neonatologie din spitalul nostru. Referitor la evoluţia travaliului şi a naşterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală.
 
În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurilor clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană.
 
Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare.
Pe parcursul monitorizărilor prenatale, inclusiv în cadrul episodului de spitalizare actual, au fost discutate cu pacienta modalităţile de naştere, cu prezentarea beneficiilor şi riscurilor aferente fiecăreia, pacienta alegând informat o naştere naturală pe uter cicatricial post-cezariană.
 
Menţionăm că, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit condiţiile pentru  travaliul de naştere post-cezariană, aşa cum sunt enunţate în literatura de specialitate. Transferul s-a realizat conform procedurii de transfer interclinic, s-a luat legătura cu echipa secţiilor ATI şi Obstetrică-Ginecologie ale SCJU Constanţa, fiind comunicate toate informaţiile şi datele relevante pentru caz, în vederea pregătirii intervenţiei chirurgicale de urgenţă. Echipa Isis Hospital  va continua să încurajeze naşterea naturală, considerând că este dreptul oricărei femei să cunoscă şi să decidă informat modalitatea de a naşte. Suntem alături de familie şi vom oferi întregul nostru sprijin şi suport acesteia“.


 
Pe data de 28 ianuarie 2018, Teodora a fost condusă pe ultimul drum. La înmormântare au participat zeci de oameni, familie, rude, prieteni, apropiaţi, toţi sfâşiaţi de durere. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica „Sfinţii Mihail şi Gavril“ din comuna ialomiţeană Gheorghe Lazăr.
 
Citeşte şi:
 
Editorial: Îţi mulţumim, Teodora! Dumnezeu să te aibă în paza Sa!

A trecut un an de la moartea Teodorei
Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat. Ce se întâmplă cu dosarul

Lacrimi şi durere!
Zeci de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Teodora, tânăra decedată după ce a născut la o clinică privată din Constanţa (galerie foto)

Caz şocant la Constanţa. O tânără mămică a murit după ce a născut la un spital privat. În timpul naşterii au apărut complicaţii

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii