Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O societate deţinută de trei firme offshore a livrat către Confort Urban softul pentru plata parcării prin SMS în municipiul Constanţa

ro

29 May, 2019 00:00 2706 Marime text
Societatea Confort Urban SRL a atribuit recent o licitaţie având ca obiect servicii privind plata parcării prin SMS, în vederea eficientizării activităţii parcărilor publice, cu taxare, din municipiul Constanţa, inclusiv a celor din staţiunea Mamaia.
 
Confort Urban consideră că în vederea creşterii veniturilor din această activitate este oportună şi necesară achiziţionarea de servicii şi sisteme moderne de taxare pentru plata parcării. Dintre mijloacele moderne de plată şi control al parcării, se evidenţiază, în primă fază, sistemul de plată a parcării cu ajutorul telefonului mobil.
Prin implementarea acestui sistem de plată a parcării, se are în vedere scăderea numărului de agenţi de taxare din parcări, ceea ce conduce la o reducere a cheltuielilor interne aferente personalului folosit în activitatea de taxare. Totodată, implementarea sistemului de plată cu telefonul mobil, faţă de celelalte sisteme de plată, necesită cele mai mici investiţii financiare. Acesta poate fi implementat în cel mai scurt timp, în teren fiind necesară doar montarea panourilor de informare pentru parcare cu plată.

Valoarea totală a achiziţiei (fără TVA) este de 4.246.384,7 lei. Licitaţia a fost câştigată de Avitech Co SRL, cu sediul social în Ilfov - Voluntari. Obiectul de activitate al firmei este comerţul cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Revenind la Avitech Co, aceasta este deţinută de trei firme offshore din Cipru, din Nicosia, Avitech Overseas Co LTD, Eaglelink Corporation Limited şi Zonix Investments Limited.
 
Avitech are sediul central şi showroom-ul în Voluntari - Ilfov şi o filială în Cluj-Napoca. Pentru o acoperire optimă a teritoriului României şi Republicii Moldova, compania are, potrivit site-ului propriu, 15 centre regionale de suport tehnic în Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Chişinău, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu şi Timişoara.
 
Dar, potrivit paginii de prezentare a Avitech, firma a fost înfiinţată în 1999 de Silvio Vitenstein, iar în doi ani compania a devenit numărul 1 pe piaţa de sisteme integrate audio-video şi videoconferinţă. Din 2016, firma a fost preluată în calitate de administrator de către Anton Roescu, unul dintre cei doi angajaţi cu care a pornit compania în 1999 şi de către Valentin Dogaru.
 
Potrivit presei naţionale, Vitensten este fondatorul în 2002 a XOR IT Systems, firmă care în 2012 îşi adjudeca licitaţia organizată de Autoritatea Electorală Permanentă pentru softul care trebuia să detecteze posibilele nereguli de la referendumul pentru demiterea preşedintelui.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii