Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O posibilă viziune asupra viitorului omenirii Reputatul profesor Dumitru Constantin Dulcan, la Constanţa

ro

01 Oct, 2015 00:00 3200 Marime text
Centrul de Psihologie Dobrogea, în colaborare cu două cabinete individuale de psihologie - Ana Mihaela Filip şi Claudia Mirela Petre -, organizează conferinţa „O posibilă viziune asupra viitorului omenirii“, susţinută de prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan. Evenimentul va avea loc vineri, 2 octombrie, la ora 17, la sala de conferinţe a hotelului Ibis.
 
Profesorul universitar Dumitru Constantin Dulcan a fost şeful Secţiei de Neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Militar Central şi este neurolog, psihiatru, doctor în ştiinţe medicale şi autorul a numeroase cărţi. Cea mai cunoscută dintre lucrările sale este „Inteligenţa materiei“, apărută în 1981, despre care s-a spus atunci că ar fi fost demnă de Premiul Nobel, prin perspectiva originală prezentată. Regimul comunist a blocat cartea, dar ea a fost reeditată după revoluţie şi distinsă, în 1992, de Academia Română, cu Premiul „Vasile Conta“.
 
Alte cărţi scrise de Dumitru Constantin Dulcan sunt „Mintea de dincolo“, care abordează experienţele morţii clinice, „În căutarea sensului pierdut“, „Somnul raţiunii“, „Către noi înşine“, „Gândirea omului modern“, „Culmi şi limite“. Profesorul Dulcan este membru al unor prestigioase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizaţia Internaţională de Cercetare a Creierului).
 
Înscrierile pentru participarea la conferinţă se fac până la 1 octombrie, ora 17. Pentru informaţii şi înscrieri, cei interesaţi pot telefona la 0722.543.300 (psiholog Claudia Petre) sau la 0723.372.375 (psiholog Ana Filip). Organizatorii îi roagă pe participanţi să nu sosească după începerea evenimentului, pentru a nu-i deranja pe cei aflaţi deja în sală.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii