Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O parte dintre muzeele din Constanța și-au deschis porțile pentru public. Condiții stricte de vizitare

ro

19 May, 2020 00:00 2908 Marime text
  • Programul și condițiile de vizitare instituțiilor de cultură
  • În cadrul vizitelor trebuie să purtați masca de protecție
  • La sediul instituțiilor se va măsura temperatura corporală la intrare

Doar patru instituții de cultură din Constanța își vor deschide porțile în următoarea perioadă, timp în care România se află în stare de alertă. Acestea vor funcționa cu publicul în condiții de vizitare specială. Detalii găsiți pe site-urile muzeelor constănțene.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă așteaptă începând din data de 20 mai 2020, la sediul său din Piața Ovidiu, să vizitați Sala Tezaur și Edificiul Roman cu Mozaic de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00.
 

La MINAC, vizitatorii, în grupuri de 6 persoane, trebuie să poarte măști

Muzeele de la Cetatea Histria și Tropaeum Traiani vor fi deschise de miercuri până vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00. Cei care doresc să viziteze aceste obiective trebuie să știe că personalul îi va primi îndeplinind toate condițiile de protecție, iar dezinfectarea spațiilor se va realiza ori de câte ori situația și numărul de vizitatori o vor impune. Pentru siguranța tuturor, au fost instalate dispensere și covorașe cu dezinfectant, iar vizitatorii, care vor intra în grupuri de câte 6 persoane, trebuie să poarte măști, iar la sediul instituției din Piața Ovidiu se va măsura temperatura corporală la intrare.
 

Măsuri de protecție și la CMSN Constanța

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, unul dintre cele mai căutate obiective din municipiu, a dechis Microrezervația, Acvariul și Delfinariul, programul de vizitare fiind în fiecare zi a săptămânii. Spectacolul cu delfini va avea două reprezentații pe zi, la orele 11.00 și 15.00.
Cei mici și cei mari vor putea să admire din nou animalele din Microrezervație, dar și speciile de faună marină de la Acvariu în fiecare zi în intervalul orar 11.00 – 18.00.
Au fost luate toate măsurile pentru protecția vizitatorilor.
Au fost instalate dispozitive de dezinfectare a mâinilor și încălțărilor, iar supraveghetorii vă vor indica locurile pe care le puteți ocupa pentru a asista la spectacolele cu delfini. De asemenea, la intrare, temperatura corporală va fi măsurată cu ajutorul unui termometru cu infraroșu. La toate aceste secții ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și trebuie să purtați masca de protecție.
 

Spații dezinfectate permanent la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Constanța și-a redeschis porțile pentru iubitorii de artă începând din 15 mai 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00. Siguranța și protecția tuturor sunt cuvintele de ordine și în această instituție. Vă puteți dezinfecta mâinile și încălțările la intrarea în muzeu și spațiile și suprafețele sunt curățate în permanență.
 

Mască de protecție obligatorie și la Muzeul de Artă Populară

Și Muzeul de Artă Populară Constanța și-a redeschis porțile. Toate sălile au fost dezinfectate, personalul a fost dotat cu măști și mănuși, iar la intrare au fost instalate covorașe cu substanțe dezinfectante.  Toți cei care calcă pragul instituției de cultură vor fi îndrumați  să își dezinfecteze mâinile și vor trebui să poarte măști și mănuși care vor fi găsite și la intrare în cazul în care vizitatorii nu dispun de mijloacele de protecție. Conducerea muzeului a gândit circuite separate pentru intrarea și ieșirea vizitatorilor pentru ca aceștia să nu se întâlnească între ei. Programul de vizitare va fi de luni până duminică între orele 09-17, cu reguli stricte de igienă și distanțare. Vizitatorii vor putea intra în grupuri de 3 persoane, la o distanță de 5-10 minute.  În sălile mari pot intra 5-6 grupuri de câte 3 persoane, la o distanță de 1,5 – 2 metri. Personalul muzeului îi va îndruma pe vizitatori să păstreze distanța socială, în condițiile impuse de lege.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii