Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă lovitură în cazul pasajul rutier Filimon Sârbu S-a contestat licitaţia privind reabilitarea Podului IPMC (galerie foto)

ro

24 Oct, 2012 02:07 3140 Marime text
pasaj_pasaj_1.jpgLicitaţia privind reabilitarea pasajului rutier Filimon Sârbu a fost contestată, ceea ce înseamnă că lucrările de consolidare a podului se amână.

La licitaţia electronică organizată de DRDP Constanţa în data de 24 septembrie s-au prezentat patru firme, una dintre ele însă a contestat deschiderea ofertelor. Este vorba despre HGA Servimpex - ICOP. Firma, formată prin asociere, solicită Consiliului Naţional de Contestare a Contestaţiilor să dispună DRDP Constanţa să reevalueze oferta sa. Reprezentanţii agentului economic susţin că este ilegală şi netemeinică descalificarea ofertei sale de către DRDP Constanţa. Directorul DRDP Constanţa, Marian Dima este însă de altă părere. „Oferta HGA Servimpex - ICOP a fost descalificată întrucât documentaţia de calificare nu era completă, însă agentul economic a avut o altă părere şi a contestat decizia noastră la CNSC. Aşteptăm răspunsul CNSC şi în funcţie de rezultat fie vom continua licitaţia, fie o vom relua, momentan ea este suspendată", a explicat Marian Dima. Şeful DRDP afirmă că din punctul lui de vedere deja 20 de zile, în care licitaţia putea fi oricând adjudecată, s-au dus pe apa sâmbetei.

pasaj_pasaj_2.jpgContestaţia a fost depusă de liderul asocierii HGA Servimpex - ICOP, Massimo Siciliano care este reprezentantul legal al ICOP SRL cu sediul în Antonimina (RC), strada Bagni, SNC, Italia. De asemenea, HGA Servimpex-ICOP are sediul social pe strada Carol Davila numărul 68 din Bucureşti.

Se impune efectuarea altei expertize

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Marian Dima, susţine că suspendarea licitaţiei nu este singurul neajuns ce stă în calea demarării lucrărilor de reabilitare a pasajului Filimon Sârbu. Potrivit directorului DRDP, la sfârşitul lunii septembrie un utilaj de mare tonaj a trecut pe sub podul de la IMPC afectând structura acestuia. Urmarea? Marian Dima susţine că înainte de a se interveni pentru consolidarea pasajului este necesară realizarea unei noi expertize. Expertiza va fi comandată în perioada următoare şi va fi plătită din banii DRDP. Marian Dima a acuzat neglijenţa autorităţilor cu privire la monitorizarea traficului în zonă şi a precizat că s-a făcut o sesizare la Poliţie şi în cazul în care va fi depistat făptuitorul acesta va fi obligat la plata daunelor provocate la structura pasajului. Menţionăm că podul a fost lovit pe partea dezafectată, în urma impactului desprinzându-se mai multe bucăţi de beton din structura pasajului.

Reabilitarea podului a fost pasată ani la rândul de la o autoritate la alta

Amintim că în decursul anilor, pasajul rutier Filimon Sârbu, cunoscut de constănţeni ca Podul IPMC, a tot fost transferat de la Primăria Constanţa către Ministerul Transporturilor şi viceversa, iar lucrările nu s-au mai efectuat. În luna iulie a anului curent, Guvernul României a aprobat darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a imobilului Pasaj rutier Filimon Sârbu, situat pe un sector de drum de interes local, trecut din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului în vederea realizării activităţilor de interes naţional de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, precum şi încadrarea în categoria funcţională a drumurilor naţionale.

Potrivit unui anunţ, publicat pe SEAP, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA s-a angajat să organizeze o procedură de achiziţii publice pentru atribuirea contractului „Creşterea accesibilizării portului Constanţa prin reabilitarea pasajului Filimon Sarbu - DRDP Constanţa" în data de 24 septembrie, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 12.346.000 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii