Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă indemnizație de stat pentru bunici. Cine va putea să primească 650 de lei

ro

11 Feb, 2020 14:08 1967 Marime text
 
Mii de români ar putea să primească bani de la stat, începând cu anul viitor. Este vorba despre bunicii care au grijă de nepoții lor și care ar putea beneficia, în viitorul apropiat, de o indemnizație pentru creșterea și îngrijirea acestora. 
Conform proiectului legislativ care a trecut tacit de senatori, bunicii vor beneficia de o indemnizație de la stat, în cazul în care părinții copilului decid să renunțe la concediul de creștere a copilului și să revină mai repede la muncă.
În cazul în care va fi aprobat, oricare dintre bunicii care au grijă de nepoții naturali sau adoptați vor putea primi o indemnizație de creștere în valoare de 650 de lei.
Pentru a putea solicita indemnizația pentru creșterea nepoților, bunicii vor trebui să locuiască în România împreună cu nepoții pentru care o cer, să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.
Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.
Dreptul la indemnizația pentru creșterea nepoților va înceta atunci când beneficiarul este condamnat la închisoare, a decedat sau nu mai îndeplinește condițiile inițiale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii