Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă contestaţie împotriva licitaţiei organizate de Spitalul Clinic Căi Ferate. Aceeaşi firmă este nemulţumită! (document)

ro

20 Jan, 2017 00:00 2077 Marime text
Nemulţumită de o licitaţie organizată de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, SC General Electric Medical Systems România SRL a apelat la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), solicitând suspendarea procedurii de atribuire şi obligarea autorităţii contractante la adoptarea de măsuri de remediere în ceea ce priveşte documentaţia.

În luna noiembrie, firma a înregistrat contestaţia nr. 1757/07.11.2016, înregistrată la CNSC cu nr. 33954/07.11.2016, depusă de SC General Electric Medical Systems România SRL, cu sediul social în Bucureşti, Calea Floreasca, reprezentată prin SCA Voicu & Filipescu, privind procedura de licitaţie deschisă organizată de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, în calitate de autoritate contractantă, pentru atribuirea contractului de furnizare „Aparatură de imagistică medicală, Aparate de tomografie“, cu data de deschidere a ofertelor în 21.11.2016. Contestatoarea a solicitat suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea contestaţiei şi, în principal, obligarea autorităţii contractante la adoptarea de măsuri de remediere în vederea restabilirii legalităţii şi echilibrului documentaţiei, iar în subsidiar, anularea procedurii de atribuire.

Ulterior, prin Adresa nr. 1759/10.11.2016, înregistrată la CNSC cu nr. 34433/10.112016, contestatoarea a comunicat cererea de retragere a contestaţiei, motivat de faptul că autoritatea contractantă a adoptat măsurile de remediere solicitate. În temeiul art. 26, alin. (B) din Legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, a luat act de renunţarea la contestaţia formulată de SC General Electric Medical Systems România SRL, în contradictoriu cu Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa.
 
Totuşi, firma nu a renunţat la ideea contestării licitaţiei organizate de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, aşa că, pe 23 decembrie, a înregistrat la CNSC o nouă contestaţie. Prin contestaţia nr. 7773/23.12.2016, înregistrată la Consiliu cu nr. 39732/23.12. 2016, înaintată de SC General Electric Medical Systems România SRL, cu sediul în Bucureşti, Calea Floreasca nr. 169A, clădirea de birouri „Floreasca 169”, reprezentată legal prin Alexandra Munteanu - administrator, formulată împotriva raportului procedurii şi rezultatului procedurii, emise de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, cu sediul în Constanţa, bulevardul 1 Mai nr. 5 - 7, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitaţie deschisă, organizată în vederea atribuirii unui „Contract de furnizare aparatură de imagistică medicală”, firma General Electric Medical Systems România SRL a solicitat de această dată Consiliului:
- să dispună reluarea procedurii de atribuire de la etapa reevaluării ofertelor prin reanalizarea ofertei sale, raportat la cerinţele tehnice minime ale Caietului de sarcini şi constatarea conformităţii acesteia;
- să dispună anularea rezultatului procedurii şi anularea parţială a raportului procedurii, dar şi a actelor anterioare acestuia cu privire la inadmisibilitatea ofertei contestatoarei ca fiind neconformă (procese-verbale ale comisiei de evaluare, alte documente ataşate raportului şi subsecvente, adrese de comunicare a rezultatului procedurii), ca o consecinţă a reevaluării ofertei depuse de contestatoare şi admiterii acesteia ca neconformă;
- să oblige autoritatea contractantă la stabilirea unui nou rezultat al procedurii şi comunicarea acestuia către toţi ofertanţii;
- în subsidiar, în măsura în care Consiliul va respinge capătul de cerere principal cu privire la adoptarea măsurilor de remediere, decizând că adoptarea măsurilor de remediere nu ar fi suficientă pentru a conferi legalitate licitaţiei, să dispună anularea procedurii de atribuire.
 
În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de SC General Electric Medical Systems România SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa.
 
Decizia este obligatorie pentru părţi şi împotriva acesteia se poate formula plângere, în termen de zece zile de la comunicare.

Despre General Electric Medical Systems România SRL

Înmatriculată în anul 2000, firma are sediul social în Bucureşti, Calea Floreasca. Capitalul social subscris, de 3.998.960 de lei, integral vărsat, este compus din 399.896 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Juridice sunt GE Holdings Luxembourg & CO SARL, cu sediul în Luxemburg, cu 25% din capitalul social, şi SC General Electric International Benelux BV, cu sediul în Olanda, cu 75% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „intermedieri în comerţul cu produse diverse“, este Alexandra Munteanu, născută pe 5.04.1980, în Bucureşti.

În secţiunea „Documente” puteţi consulta decizia CNSC. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii