Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„„O măsură anti competitivă” Mazăre obligă cluburile din Mamaia să-şi urce animatoare pe carul alegoric. Pe banii lor

ro

27 Mar, 2013 00:00 3174 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, ieri, un proiect de hotărâre privind adoptarea unui set de măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia. Este vorba despre proiectul prin care cluburile din Mamaia sunt obligate să-şi confecţioneze, „cel mai târziu în ultima săptămână a lunii iunie a fiecărui an câte un car alegoric” şi, de asemenea, să participe, „în timpul sezonului estival la caravanele organizate săptămânal de Primăria Municipiului Constanţa”. Potrivit proiectului, carul alegoric va avea o lungime minimă de opt metri, iar atmosfera va fi întreţinută de cel puţin şase animatori (oare) (!). Proiectul a dat naştere unei divergenţe de opinii în CLM, liberalul Radu Matei declarând că, în opinia sa, această iniţiativă este „o măsură anti competitivă pentru că ridică foarte mult standardul de intrare pe piaţa de cluburi şi forţează un operator economic să facă o investiţie pe care el o consideră a nu fi benefică afacerii lui”.
În stilul caracteristic, primarul Radu Mazăre nu a întârziat cu replica de „miştocăreală: „Adică eu mă îmbrac în toate hainele, mă scălâmbăi pe la toate televizoarele de plăcere?!?”. „Anul trecut am ţipat eu la ei. Acum am zis că nu mai are sens să răcnesc, le-am spus că le dau hotărâre de consiliu şi asta-i viaţa”, a explicat edilul şef. În continuare, primarul a susţinut că „dacă fiecare priveşte prăvălia lui individual nu se ajunge la ceea ce am reuşit să ajungem cu Mamaia”. Amintim aici că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, am prezentat în paginile cotidianului Ziua de Constanţa un fotoreportaj din care reieşea clar că minunata staţiune Mamaia este caracterizată încă de gunoaie şi şantiere.
 
„Pe dumneavoastră nu v-a obligat nimeni, domnule primar”
 
Şeful administraţiei publice locale consideră că aşa se face turismul. „Diferenţa este că el (n.r. - proprietarul clubului) câştigă bani din reclama pe care eu o aduc acolo, iar eu nu câştig nimic. Aşa considerăm noi că se face turism în staţiunea Mamaia. În Mamaia atragem turişti prin organizarea unui carnaval. Atunci, şi domnul, prin investiţie privată, să vină şi să susţină”, a afirmat Mazăre.
La finalul şedinţei, primarul Constanţei a declarat că intervenţia consilierului PNL Radu Matei, care a solicitat în mod expres ca patronii cluburilor să nu fie obligaţi să îşi confecţioneze care alegorice pe care să defileze animatoare, l-a amuzat. Mazăre a menţionat şi că nu vrea să mai vadă, vara aceasta, „două speriate, două leşinate pe carul alegoric”.
Liberala Ana Marcu i-a atras însă atenţia primarului asupra unui aspect deosebit de important şi anume că dacă el se costumează în fel şi fel de personaje şa tot soiul de evenimente, o face benevol, nu pentru că i s-ar impune: „Pe dumneavoastră nu v-a obligat nimeni, domnule primar”, a subliniat consilierul PNL.
De menţionat este şi că social democratul Mircea Dobre a avut un amendament la acest proiect de hotărâre, solicitând renunţarea la unele dintre măsurile coercitive pentru acele cluburi care nu se supun hotărârii CLM.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dorin Anghel 27 Mar, 2013 00:34 ai uitat cand a zis mazare anul trecut ca sunt o groaza de cluburi care vor sa vina aici in mamaia, dar nu au unde? deci dupa mine cei care nu isi permit pot sa plece, pentru ca vin alti care ar da totul pentru un loc in statiune mamaia..asta se numeste zgarcenie, vrei profit dar sa investesti nu vrei. iar profiturile de pe urma unui club pe timpul verii in mamaia, sunt ENORME credeti-ma.