Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O instituţie cu circuit închis? CJC organizează concurs pentru conducerea Teatrului de Stat Constanţa

ro

08 Feb, 2014 00:00 2091 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) anunţă organizarea unui concurs de management pentru ocuparea postului de director general al Teatrului de Stat Constanţa. În perioada 28 februarie - 6 martie va avea loc prima etapă a concursului, şi anume analizarea planurilor de management de către comisie. A doua etapă a concursului, adică interviul, se va derula pe data de 7 martie.

Organizarea acestui concurs de management se impune ca urmare a faptului că de la ultimul concurs de acest gen au trecut mai bine de patru ani. Actualul director al instituţiei, Virgil Iosif, ocupă funcţia de director general din 2008. Potrivit spuselor sale, „în principiu”, va depune un proiect de management pentru un nou contract la şefia Teatrului de Stat Constanţa. Întrebat dacă există şi alţi doritori ai acestei funcţii, Virgil Iosif a afirmat că nu are cunoştinţă de vreun aspirant la conducerea Teatrului de Stat. Amintim că Virgil Iosif este, de asemenea, directorul Fundaţiei „Fantasio” Constanţa, dar şi că în luna decembrie a anului trecut a fost numit membru în cadrul consiliilor de administraţie ale unităţilor sanitare al căror management al asistenţei sanitare a fost preluat de către CJC.

Este vorba despre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitalul de Ftiziologie Agigea şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud. Conform menţiunilor sale, nu s-ar afla într-o situaţie de incompatibilitate. Cu toate acestea, este destul de greu de înţeles de ce directorul unei instituţii de cultură a fost numit în consiliile de administraţie ale unor spitale.
Surse din cadrul Teatrului de Stat Constanţa susţin însă că motivul pentru care, cel mai probabil, Iosif nu va avea un contracandidat este acela că „este un circuit închis”. „Şi dacă ar exista cineva care să candideze, acea persoană va fi doar de formă”, susţin sursele citate. Tot ele spun însă că în cadrul Teatrului de Stat Constanţa există un actor căruia i-ar plăcea să preia conducerea instituţiei pentru a o revoluţiona, pentru a o scoate din „moarte clinică”. Numele acestuia nu ar putea fi dezvăluit pentru că ar avea de suferit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii