Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O frumoasă troiţă în curtea Spitalului CFR Constanţa Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete Deschise au inaugurat o nouă fereastră spre cer (galerie foto)

ro

07 Apr, 2018 00:00 4360 Marime text
În săptămâna patimilor, chiar în Vinerea Mare, societatea Arimex Comexim 2000 SRL, alături de Asociaţia Suflete Deschise, a oferit constănţenilor o nouă fereastră spre cer, înălţând la Spitalul CFR Constanţa o frumoasă troiţă.
 
Înfăţişând răstignirea Domnului Hristos, troiţa a fost ridicată în numele Sfintei Treimi, în întâmpinarea şi folosul pacienţilor internaţi, a vizitatorilor, a personalului unităţii sanitare, dar şi a localnicilor. Prilej de încântare şi reculegere, troiţa este un medicament pentru vindecarea păcatelor, este alinare, încurajare, speranţă, putere şi iertare.
 
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfinţire la ora 12.00, oră la care a fost răstignit Mântuitorul nostruI Isus Hristos.
 
Societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete Deschise au ridicat mai multe asemenea troiţe în judeţul Constanţa: la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, la Spitalul TBC Agigea, la Spitalul SOTRM Eforie Sud, la Biserica Sf. Maria din Eforie Nord, la Capela Tinerilor - Sf. Maria Egipteanca din staţiunea Mamaia, la Liceul Sanitar, dar şi la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa.
 
De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a binecuvântat cele 200 de pachete cu alimente care au fost pregătite de societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi de Asociaţia Suflete Deschise pentru a fi oferite oamenilor străzii sau persoanelor aflate în mare dificultate.
 
„Sfânta Cruce este altarul pe care s-a adus ca jertfă pe sine Mântuitorul nostru de bunăvoie. În ea vedem materializată iubirea lui Dumnezeu faţă de oameni. Dumnezeu este iubire şi ştim că Sfânta Cruce este o mărturie despre iubirea lui Dumnezeu Tatăl, care L-a dat pe Fiul Său ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Este o mărturie despre iubirea lui Dumnezeu Fiul, care din iubire S-a răstignit pentru noi şi pentru a noastră mântuire. Crucea este faţa lui Dumnezeu îndreptată către oameni, un semn al biruinţei prin Înviere şi o armă asupra Diavolului. Este însă şi chintesenţa vieţii. Este întâlnirea cu Dumnezeu”, a declarat Ghioc Daniela, reprezentant al Asociaţiei Suflete Deschise.
 
„Pentru sprijinul permanent acordat, în numele celor sărmani, în numele celor suferinzi, aducem mulţumire echipelor Deloco Distribution SRL, Dobrogea Grup SA, Unilever South Central Europe SRL, Mizo SRL, Ella Glob SRL, Coca Cola HBC SRL şi depunem mărturie în faţa Domnului Hristos pentru milostenia şi vrednicia acestora”, a transmis Vergil Draghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cruce 10 May, 2018 21:32 Crucea de biserica sf maria nu a fost ridicată de aceste societăți, dar a fost executată de același meșter.