Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O aventură" - Hocus, pocus, preparatus! Azi se lansează Uniunea Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane

ro

09 Mar, 2012 00:00 2461 Marime text
infiintareuniune1.jpgUniunea Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane din România, a cărei lansare are loc azi, la Hotel Flora, are sediul pe strada Pescarilor, la blocul FZ 17A. La evenimentul de lansare nu participă niciunul dintre liderii UDTTMR şi UDTR.

Aşa cum anunţam în urmă cu câteva zile, în cursul acestei seri va avea loc lansarea Uniunii Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane din România. Evenimentul este programat la ora 18.30, la Hotel Flora (?!). Despre această organizaţie, liderii uniunilor cu o tradiţie de peste 20 de ani în Dobrogea - Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) şi Uniunea Democrată Turcă din România - susţin că este o organizaţie-fantomă, o organizaţie paralelă, al cărei scop ar fi dezbinarea comunităţii musulmane din România.

Consilierul judeţean Osman Fedbi - preşedintele UDTR, Ervin Ibraim - secretarul general al UDTR, Varol Amet - preşedintele UDTTMR, Aledin Amet - deputat UDTTMR, dar şi Iusuf Muurat - şeful Cultului Musulman din România au criticat la unison înfiinţarea acestei noi formaţiuni, fiind de părere că ea reprezintă doar punerea în aplicare a unor influenţe politice.

Potrivit declaraţiilor deputatului Aledin Amet, această uniune n-ar avea şanse să-şi desemneze un candidat pentru Parlament - dat fiind faptul că ar fi obligată să aibă statut de utilitate publică, statut ce se obţine doar prin Hotărâre de Guvern, după o vechime de cinci ani, timp în care trebuie să fi făcut ceva în folosul comunităţii. În acest context, nu ştim în ce fel ar putea să acţioneze în perspectiva proximelor alegeri locale. Mai exact, dacă această uniune ar putea avea reprezentanţi în Consiliul Local Municipal sau în Consiliul Judeţean Constanţa în baza unui protocol încheiat, cel mai probabil, cu USL. Amintim că, în primăvara anului 2008, UDTR a încheiat cu PSD un protocol de colaborare valabil la nivelul întregului judeţ. În baza acelui protocol, Osman Fedbi este consilier judeţean UDTR, pe un loc al PSD-ului.

„Această uniune este o aventură"

 

Deputatul Aledin Amet şi Varol Amet - preşedintele UDTTMR au declarat că niciun lider, niciun reprezentant al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România nu va participa la lansarea noii uniuni. De asemenea, se pare că nici de la UDTR nu a fost desemnată vreo persoană care să ia parte la evenimentul de la Hotel Flora. Potrivit propriilor declaraţii, muftiul Iusuf Muurat nu va participa nici el la lansarea Uniunii Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane din România.

În ceea ce-l priveşte, deputatul UDTTMR Aledin Amet şi-a motivat refuzul de a participa la eveniment prin faptul că „e o chestiune de principii". „Nu poţi uni două comunităţi sub egida aceleiaşi uniuni. E o chestiune de principii. Nu putem decât să tragem un semnal de alarmă. Mai ales că această uniune nu e condusă şi de tătari. Din conducere nu fac parte membri ai comunităţii tătare. Această uniune este o aventură", a precizat Aledin Amet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ALI 09 Mar, 2012 21:55 Altii care vor un CIOLAN DE PORC .......
  • Dl.deputat Aledin 09 Mar, 2012 10:23 Ma voi ce ati facut de utilitate publica ,nimic si iar nimic dar ati consumat banii ptr voi.
  • Dl.deputat Aledin 09 Mar, 2012 07:34 Nu este o aventura dl deputat Aledin ci o certitudine ,amintesteti ce ati facut voi ca uniune in ultimii ani si apoi sa vorbesti.