Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Notar condamnat definitiv pentru fals intelectual, la cererea DNA Constanţa

ro

14 Dec, 2019 00:00 2287 Marime text

Notarul Horia Botezatu, pe care procurorii anticorupţie din Constanţa l-au acuzat de fals intelectual, rămâne cu pedeapsa dată de Curtea de Apel, respectiv de şapte luni de închisoare cu suspendare.
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să respingă apelul formulat de notarul Horia Botezatu împotriva sentinţei prin care a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de fals intelectual. Decizia Curţii Supreme a României este definitivă. 

Potrivit actului de acuzare prin care notarul a fost trimis în judecată, faptele de care este acuzat notarul s-au produs în perioada august 2012 – octombrie 2012. Acestea au venit pe fondul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale şi în urma căreia directorul general al societăţii, Daniel Linteş, a constrâns mai mulţi angajaţi să renunţe la drepturile câştigate. Valoarea totală a acestor drepturi a fost estimată la cel puţin 1.411.200 de lei. Oamenii au fost obligaţi să semneze declaraţii autentice potrivit cărora renunţă la drepturi.
 
Aici a intrat pe fir notarul. Potrivit DNA, „în perioada august 2012 - octombrie 2012, inculpatul Botezatu Horia, în calitate de notar public, a atestat în fals, în cuprinsul a 81 de încheieri de autentificare, că angajaţii respectivi au declarat în faţa sa, la sediul biroului notarial, după prealabila lor identificare, că au citit declaraţiile de renunţare la drept şi au consimţit la autentificarea lor, deşi, în realitate, aceste persoane au semnat declaraţiile de renunţare la drept în faţa unor salariaţi ai compartimentului resurse umane şi ai oficiului juridic din cadrul societăţii respective“.
 
Aşa cum am precizat, decizia Curţii Supreme este definitivă, iar notarul rămâne cu pedeapsa de şapte luni cu suspendare.
 
Citeşte şi:
 
Condamnarea momentului la Constanţa! Vizat, un notar public

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii