Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nimic nou sub soare La PDL Constanţa au fost alegeri. Cine şi ce post a prins (galerie foto)

ro

16 Dec, 2013 00:00 2969 Marime text
Democrat liberalii constănţeni şi-au ales, la finalul săptămânii trecute, un nou Birou Permanent Judeţean (BPJ). Scrutinul de sâmbătă a avut loc la doar zece luni de la cele mai recente alegeri şi l-a reconfirmat în funcţia de lider al Organizaţiei Judeţene a partidului pe senatorul Gigi Chiru. Rezultatul a fost mai mult decât previzibil, de vreme ce, pentru fiecare funcţie din BPJ, a candidat un singur pedelist.
 
338 de democrat liberali şi-au ales, sâmbătă, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, un nou Birou Permanent Judeţean. În funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa a fost reales senatorul Gigi Chiru. Prim-vicepreşedinţi sunt foştii deputaţi Constantin Chirilă şi Zanfir Iorguş şi consilierul local municipal Iustin Fabian Roman. Secretar general al PDL Constanţa a fost ales consilierul judeţean George Măndilă, în vreme ce secretari generali adjuncţi sunt consilierul judeţean Florin Tudor Gabrilă şi Dumitru Gheorghiu. În ceea ce priveşte funcţiile de vicepreşedinte, acestea sunt ocupate, după scrutinul de sâmbătă, de consilierul judeţean Adrian Sponte, de Mariana Dumitrescu, Ionel Mărunţoiu, Costel Stancă, Rome Rezeanu, Emil-Mihăiţă Vişoianu, Linica Stan, Cerasela Arsinte şi consilierul local Stelian Gima. În acelaşi context au fost aleşi şi secretarii executivi, preşedinţii şi vicepreşedinţii de colegiu, precum şi trezorierul, preşedintele Comisiei Judeţene de Integritate, Statut şi Litigii şi cel al Comisiei Judeţene de Revizie şi Control.
 
22-25% la europarlamentare
 
„Rezultatul alegerilor este unul previzibil, pentru că a candidat pentru fiecare funcţie câte un coleg de-al nostru. Este o echipă omogenă, una pe care o consider sudată, motivată, are va pune bazele următoarelor rezultate la europarlamentare, prezidenţiale şi la localele din 2016”, a declarat senatorul Chiru la finalul alegerilor. Proaspăt reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL Constanţa, Gigi Chiru a precizat şi că organizaţia pe care o conduce îşi propune un scor între 22 şi 25% la alegerile europarlamentare, în vreme ce, la alegerile locale din 2016, intenţionează câştigarea Primăriei Constanţa şi a Consiliului Judeţean Constanţa şi recâştigarea primăriilor Mangalia, Năvodari şi Medgidia.
 
Opoziţie la administraţia Mazăre
 
Potrivit unui scurt raport de activitate prezentat de Gigi Chiru, Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa ar avea, în prezent, 7.150 de membri. „În municipiul Constanţa, din cele 208 secţii de votare, PDL este structurat şi organizat în 180 de secţii aferente, adică 87%. În restul judeţului, din 338 de secţii de votare, sunt organizat statutar 230 de secţii. Localităţile deficitare sunt cele rurale, cu populaţie redusă, unde acum PDL Constanţa munceşte pentru a creşte baza de membri şi simpatizanţi”, a menţionat Gigi Chiru.
Acesta din urmă a afirmat şi că democrat liberalii constănţeni se află într-un permanent război cu administraţia Mazăre, faţă de care s-ar fi poziţionat într-o opoziţie constantă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii