Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Pământului Viitorul este al mediului curat, împăduririlor și folosirii surselor regenerabile

ro

22 Apr, 2022 14:17 1185 Marime text
Premierul României, foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, că este cel mai potrivit moment să realizăm că datorăm acestei planete respect și recunoștință, care se reflectă prin acțiunile zi de zi, precizând că viitorul este al mediului curat. 
 

„Viitorul este al mediului curat, împăduririlor, folosirii surselor regenerabile și al priceperii de a trăi în armonie cu natura.
Restabilirea acestui echilibru este o responsabilitate asumată de o societate care a ales calea dezvoltării durabile și care pune pe primul loc cetățeanul și creșterea calității vieții.

Ziua Pământului este cel mai potrivit moment să realizăm că datorăm Planetei Pământ respect și recunoștință prin acțiunile noastre cotidiene, iar generațiilor viitoare, un mediu mai curat.

Natura ne oferă o pildă relevantă: echilibrul este cheia pentru un prezent mai sănătos, pentru un viitor sustenabil” , a afirmat premierul Ciucă, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului României. 


Prim-ministrul a afirmat că programele „România Educată” și „Vinerea Verde” reprezintă pași concreți spre un viitor sustenabil.
 

„Educarea generațiilor tinere în spiritul moderației, al respectului față de natură și al investirii timpului și resurselor pentru protejarea planetei este o datorie asumată de Guvernul pe care îl conduc. Componenta de mediu din Programul "România Educată" și proiectul "Vinerea verde" sunt pași concreți în această direcție”, a adăugat el.


Tema din acest an a Zilei Pământului este „Investiți în planeta noastră!” și repune pe agenda globală importanța resurselor pe care le alocăm, mai spune acesta.

Totodată, el a menționat că Guvernul României are permanent în atenție protecția mediului, printr-o abordare integrată și prin măsuri adecvate pentru creșterea calității aerului, managementul corect al deșeurilor, producerea energiei din surse curate, nepoluante.
 

„Investițiile pentru un mediu mai curat și educația tinerilor pentru susținerea eforturilor de tranziție ecologică și de protecția mediului completează coerent aceste preocupări, în acord cu implementarea legislației europene de mediu și alinierea la obiectivele ce urmăresc să plaseze Uniunea Europeană pe calea către o tranziție verde”, a conchis premierul.


Ziua Planetei Pământ și Ziua Internaţională a Mamei-Pământ sunt sărbătorite anual la data de 22 aprilie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii