Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:08 24 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negociere directă Compania New Home Construct își vinde patru terenuri, situate în centrul Constanței

ro

09 Jun, 2021 00:00 1095 Marime text
  • Compania New Home Construct,din oraș, cu acționariat majoritar cipriot, scoate la vânzare patru terenuri, situate în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța.
  • Firma New Home Construct este cunoscută publicului din Constanța, având legături cu Dosarul Retrocedărilor, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pentru retrocedarea mai multor terenuri din oraș, dar și cu alte dosare ce îi vizează pe apropiați ai acestuia.
  • La începutul acestui an, s-au pus bazele perfectării unei tranzacții între New Home Construct și Garden Shop Services (fostă Pomacost), în urma căreia New Home Construct avea să cumpere terenul unde se află sediul Pomacost.

Tranzacție de zile mari pe piața imobiliară din Constanța! Compania New Home Construct,din oraș, cu acționariat majoritar cipriot, scoate la vânzare patru terenuri, situate în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța.

Firma New Home Construct este cunoscută publicului din Constanța, având legături cu Dosarul Retrocedărilor, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pentru retrocedarea mai multor terenuri din oraș, dar și cu alte dosare ce îi vizează pe apropiați ai acestuia.

Totodată, este de menționat și faptul că, la începutul acestui an, s-au pus bazele perfectării unei tranzacții între New Home Construct și Garden Shop Services (fostă Pomacost), în urma căreia New Home Construct avea să cumpere terenul unde se află sediul Pomacost.

Pentru a reveni la cele patru terenuri pe care compania cu acționariat majoritar cipriot intenționează să le vândă, se arată în informațiile oficiale că prețul va fi stabilit între vânzător și cumpărător, prin negociere directă.

Cele patru suprafețe sunt situate pe strada Nicolae Iorga, pe strada Bucovinei și, respectiv pe Aleea Panselei.

Decizia privind vânzarea terenurilor a fost luată în urma Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor New Home Construct din luna aprilie 2021, fiind recent publicată în Monitorul Oficial al României.

Astfel, se arată în documentul oficial că la discuțiile din 16 aprilie 2021 au participat compania Headstone Holdings LTD, cu sediul în Cipru – Nicosia, ce deține 99,917% din capitalul social, aceasta fiind reprezentată prin directorul Farnon Management LTD – Socratis Georghiades on Behalf of Farnon Management, reprezentată convențional prin avocat Carmen Alina Stângă, dar și acționarul Maria Sonia Lazăr, ce deține 0,083% din capitalul social.


Terenurile scoase la vânzare

Acționarii au decis aprobarea vânzării și semnarea contractului de vânzare a imobilelor aflate în proprietatea societății, fiind vorba despre un teren intravilan în suprafață de 1.691 mp, situat în Constanța, strada Bucovinei FN3, ce are categoria de folosință „curți – construcții“ și ca vecini, la nord – lotul 1, la sud – alee propusă, la est - alee propusă și la vest un teren proprietatea municipiului Constanța. Numărul cadastral este 11704/2.

Cel de-al doilea teren este unul intravilan, în suprafață de 291,52 mp, situat în Constanța, pe strada Nicolae Iorga, având categoria de folosință „curți-construcții“, iar vecini – la nord – spațiu verde, la sud – trotuar și strada Nicolae Iorga, la est – spațiu verde și blocul D1, iar la vest – alee și spațiu verde, fiind înregistrat cu numărul cadastral 11699.

Al treilea teren este tot intravilan și are o suprafață totală de 1.081,42 mp în acte, respectiv în suprafață totală de 1,081 mp la măsurători, fiind situat în Constanța, pe Aleea Panselei, zona bloc C3 - C4, numărul cadastral fiind 17032.

Nu în ultimul rând, al patrulea teren este, de asemenea, intravilan, are o suprafață totală de 796,48 mp în acte, respectiv 796 mp la măsurători și este situat în Constanța, pe Aleea Panselei, în zona blocurilor C4-C5, numărul cadastral fiind 17031.

Prețul se va definitiva în urma negocierii directe cu cel care va cumpăra terenurile.

Maria Sonia Lazăr a fost împuternicită să semneze toate documentele necesare în legătură cu tranzacția, inclusiv să stabilească prețul și să negocieze clauzele contractuale.


Tranzacții cu Pomacost. Dosarul Retrocedărilor

Amintim, în luna ianuarie, compania New Home Construct a negociat cu reprezentanții Garden Shop Services (fosta Pomacost) cumpărarea terenului de peste 17.000 mp din Bd. Tomis nr. 488, unde se află sediul firmei de întreținere a spațiilor verzi.

Pe de altă parte, așa cum menționam anterior, New Home Construct apărea în Dosarul Retrocedărilor de la Constanța, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, cauza vizându-l pe fostul primar Radu Mazăre. Totodată, compania apare și în alte dosare ce vizează apropiați ai acestuia, mai exact pe Sorin Strutinsky.

Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 28 ianuarie 2021, firma New Home Construct a fost înființată în 2004 în București și mutată în Constanța în 2011.

În prezent, compania are sediul social pe strada Ion Roată din oraș, la numărul 3, iar capitalul social subscris este de 12.000.000 de lei, integral vărsat.

Pachetul majoritar, însumând 99,917% din acțiuni, este deținut, așa cum am precizat anterior, de compania cipriotă Headstone Holding LTD, iar restul de 0,083% îi revine Mariei Sonia Lazăr, din București, aceasta fiind și administratorul firmei.

Cenzori sunt Theodor Florian Vălean, Mihai Neagu și Nicoleta Cecilia Tiță, iar Florin Dorobanțu este cenzor supleant.

Domeniul de activitate principal este reprezentat de „cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.

În 2017, cu trei salariați, profitul net a fost 1.510.602 lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 1.170.670 de lei.

În 2018, numărul salariaților a fost tot trei, profitul net a fost 192.270 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 1.146.126 de lei.

În 2019, cu trei salariați, firma a înregistrat o pierdere netă de 239.720 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 784.150 de lei.

Potrivit Confidas.ro, consultat la data de 8 iunie 2021, în anul 2020, cu 0 angajați, firma a avut un profit net de 8.101.702 lei și o cifră de afaceri netă de 554.765 de lei.

Numele Mariei Sonia Lazăr mai apare și în firma Euro Antreprenor SRL.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

New Home Construct cumpără un teren de la Garden Shop Services, fosta Pomacost. Unde este situat
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii