Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava MAI 1104 va supraveghea frontierele Europei din Marea Egee

ro

04 Sep, 2017 12:33 2593 Marime text
Nava MAI 1104 a Poliţiei de Frontieră Române va supraveghea, timp de 4 luni, frontierele Europei din Marea Egee.

Poliţiştii de frontieră, membrii ai echipajului navei maritime MAI 1101 din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Egee timp de patru luni. Aceştia au predat ştafeta navei maritime MAI 1104.

Nava maritimă MAI 1104, din cadrul Gărzii de Coastă, a fost detașată în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune Frontex "Poseidon Sea 2017", până la data de 04.01.2018.

În acest an, în cadrul operațiunii "EPN POSEIDON SEA”, desfășurată sub egida Agenției Europene FRONTEX, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi debarcat în siguranță la mal peste 900 de persoane, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi supraaglomerate, ce navigau în Marea Egee şi care, ulterior, au fost predate autorităţilor elene pentru efectuarea formalităţilor specifice.

Potrivit comunicatului oficial, în perioada 28.04-03.09.2017, nava maritimă de patrulare MAI 1101 - proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă a participat la misiunea "EPN POSEIDON SEA", organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă), în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare (EPN), la frontierele maritime ale Greciei.

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee și echipajul navei Poliţiei de Frontieră Române, format din 27 de poliţişti de frontieră, a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune.

Poliţiştii de frontieră români au executat 121 misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.200 mile marine şi a patrulat peste 1240 ore.

Pe durata misiunilor, echipajul navei a supravegheat şi monitorizat peste 1.600 mijloace navale de diferite dimensiuni care au tranzitat zona de patrulare, în scopul prevenirii migraţiei ilegale şi a altor infracţiuni de frontieră.

De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., peste 900  persoane (copii, femei şi bărbaţi) care se aflau pe ambarcaţiuni gonflabile ce navigau în Marea Egee. Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei româneşti (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile grecești şi predate autorităţilor, pentru efectuarea procedurilor specifice.

De asemenea, Poliţia de Frontieră Română a detașat, în zona operaţională a misiunii Frontex din Grecia, o alta navă maritimă de supraveghere, MAI 1104, cu un echipaj format din 25 de poliţişti de frontieră.

Timp de aproximativ 4 luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute în apele Mării Egee, misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.
 
Sursă foto: Poliţia de Frontieră
           
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii