Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava americană USS Mount Whitney a acostat în Dana de Pasageri a Portului Constanța (GALERIE FOTO)

ro

13 Nov, 2021 11:45 1579 Marime text
Nava de comandă și control din clasa Blue Ridge USS Mount Whitney (LCC 20), navă amiral a Flotei a șasea americane (SIXTHFLT) și distrugătorul de rachete ghidate clasa Arleigh Burke USS Porter (DDG 78) au sosit la Constanța, pentru a participa la un exercițiu multinațional pe Marea Neagră. 

Conform MApN, șapte nave militare ale forțelor navale din România, SUA, Turcia și Ucraina au participat vineri, 12 noiembrie, la un exercițiu naval care s-a desfășurat în apele internaționale ale Mării Negre în largul țărmului românesc.

Fregata „Mărășești” (F-111), distrugătorul USS „Porter” (DDG-78), nava amfibie de comandament USS „Mount Whitney” (LCC-20) și nava auxiliară USNS „John Lenthall” (T-AO-189) ale Flotei a VI-a a SUA, fregata „Yavuz” (F-240) din Turcia, nava de desant UKR „Olefirenko” (LSM-401) și nava de patrulare UKR „Sloviansk” (PC-190) ale Ucrainei s-au antrenat, în comun, pentru consolidarea capacității de reacție a NATO în Marea Neagră, prin aplicarea procedurilor standard de operare ale Alianței pentru diferite situații de criză și pentru dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre forțele navale participante.

După încheierea activităților de instruire de pe mare, navele militare americane fac o escală, în portul Constanța, în perioada 12-14 noiembrie, pe parcursul căreia sunt planificate întâlniri ale comandantului Flotei a VI-a a SUA, viceamiralul Eugene H.Black III, cu oficiali militari români.

Conform U.S. Naval Forces Europe-Africa, prezența navelor în Marea Neagră demonstrează angajamentul continuu al Marinei SUA și al NATO pentru apărarea colectivă a regiunii europene și întărește puterea alianței NATO. În calitate de aliat apreciat al NATO, România sprijină regiunea Mării Negre și aliații și partenerii NATO în asigurarea securității și stabilității în regiune.

„România este de multă vreme un prieten apropiat al Marinei SUA și al Flotei a șasea”, a declarat contraamiralul Anthony Carullo, directorul operațiunilor maritime al Flotei a șasea din SUA. „Așteptăm cu nerăbdare această vizită în port și să construim pe baza relației puternice pe care o împărtășim cu aliații noștri români.”

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii