Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nădlac 25 de cetăţeni străini, depistaţi ascunşi într-un automarfar

ro

19 Sep, 2020 14:04 2204 Marime text

 
  • Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat, ascunşi întru-un automarfar încărcat cu piese auto, 25 de cetăţeni din Siria și Palestina, care cu sprijinul unui șofer turc încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.  

În data de 19.09.2020, în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac - I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, în aproprierea stației CFR din orașul Nădlac, a fost oprit în trafic un automarfar, condus de un cetăţean turc, în vârstă de 33 ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire, piese auto, pe ruta Turcia-Polonia.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul vamal este deteriorat, motiv pentru care s-a trecut la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, în semiremorca automarfarului, au fost descoperiţi douăzeci și cinci de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul cercetărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din douăzeci și patru de cetățeni sirieni și un palestinian, dintre care șase minori, o femeie și optsprezece bărbați. Tot la verificari s-a stabilit că adulții au vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, iar minorii având vârste între 4 şi 16 de ani, și au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii depistați ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii