Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea se pregăteşte, din nou, să investească masiv în sistemul de iluminat stradal

ro

30 Jul, 2019 00:00 1349 Marime text
Primăria Constanţa consultă piaţa privind iniţierea unei proceduri de achiziţie a lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiu. Obiectul consultării îl constituie achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea şi întreţinerea sistemului de iluminat public în municipiul Constanţa, precum şi a locurilor de consum care alimentează consumatori aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanţa. Elementele componente ale sistemului de iluminat public actual ce aparţin iluminatului stradal rutier şi iluminatului stradal pietonal necesită lucrări de reparaţii din cauza uzurii, vandalismului şi accidentelor, prin operaţiuni de menţinere, inclusiv întreţinere.
 
Având în vedere că prezentul contract de lucrări are ca obiect lucrări de reparaţii necesare menţinerii, inclusiv întreţinerii sistemului de iluminat public existent, pentru un aspect unitar, se vor utiliza aparate de iluminat echivalente. Pentru ceilalţi consumatori, componentele constau în cablu de alimentare şi siguranţe.
Întreţinerea sistemului de iluminat public constă într-un ansamblu de operaţiuni executate periodic sau neprogramat pentru verificarea, curăţarea, reglarea etc., tuturor elementelor componente ale sistemului de iluminat în vederea funcţionării corespunzătoare.
 
Întreţinerea lămpilor şi corpurilor constă în îndepărtarea impurităţilor de pe suprafaţa exterioară la un interval optim de curăţire care poate fi determinat ţinând cont de gradul de poluare. Întreţinerea prelungirilor cu braţ/consolă constă în:
- verificarea legăturilor electrice şi remedierea acestora;
- verificarea prinderilor mecanice ale prelungirilor cu braţ;
- verificarea vizuală a integrităţii stratului de protecţie anticoroziv, a geometriei prelungirilor cu braţ.
 
Întreţinerea stâlpilor constă în:
- verificarea legăturilor electrice;
- verificarea prinderilor mecanice;
- verificarea verticalităţii;
- verificarea vizuală a integrităţii stratului de protecţie anticoroziv;
- verificarea integrităţii uşiţelor de vizitare.
 
Identificare defect: se va verifica şi supraveghea continuu funcţionarea reţelelor electrice de joasă tensiune de iluminat public şi a punctelor de aprindere.
 
Oferta financiară va fi transmisă cu preţuri unitare pentru fiecare produs ofertat. Data-limită transmitere propuneri este 5.08.2019, la sediul Direcţiei Gestionare Servicii Publice, Biroul Iluminat Public din str. Ştefan Mihăileanu nr. 10, Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii