Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiatul Cultului Musulman din România anunț privind slujbele pentru perioada de carantină de la Constanța

ro

21 Nov, 2020 05:01 2283 Marime text
  • Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Prin prezenta, Muftiatul Cultului Musulman din România, aduce la cunoștință că în urma deciziei de carantinare a Municipiului Constanța începând cu data de 20 noiembrie 2020 orele 20:00, toate slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult islamic din municipiul sus menționat vor fi suspendate pentru o perioadă de 14 zile, se arată într-un comunicat pe pagina de Facebook a instituției.
 
În aceasta perioadă se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul clerical (imamii).
 
Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;
 
Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.
 
Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, și anume temperaturile scăzute cât și posibilitatea de averse, s-a luat decizia de suspendare pe o perioada de 14 zile a serviciilor religioase atât în interiorul lăcașurilor de cult cât și în exteriorul acestora, excepție făcând ceremonialul religios de înmormântare care oricum se efectua în spațiu deschis, în perimetrul cimitirelor musulmane, dar cu o participare maximaă de 20 persoane, inclusiv imamul.

 
Tot în această perioadă efectuarea oricăror slujbe de pomenire a celor trecuți în rândul celor drepți la domiciliul rudelor sau a apropiaților va fi săvârșită doar cu participarea persoanelor ce își au domiciliul la adresa unde va avea loc aceasta si fără a se servi masa de după slujba de pomenire (Mevlid).
 
Toți participanții la aceste slujbe sunt obligați a purta masca de protecție care să acopere atât nasul cât și gura de către toți participanții, inclusiv a imamului.
 
Sursa foto: Athivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii