Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiatul așteaptă avizul arhitectului-șef al municipiului Constanța pentru înființarea cimitirului musulman (document)

ro

17 Oct, 2019 00:00 2127 Marime text
Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța s-a întrunit în data de 16.10.2019, având pe ordinea de zi și solicitarea Muftiatului Cultului Musulman de emitere a avizului arhitectului-șef - PUZ reglementare teren extravilan, parcela A 116/9, pentru înființare cimitir uman musulman.
 
Documentația prezentată la Primăria Constanța servește la stabilirea regulilor de ocupare a terenurilor și de amplasare a construcțiilor și a amenajărilor aferente acestora pe o suprafață de 35.000 mp din acte, suprafață care a generat studiul de oportunitate pentru PUZ, lotul fiind situat în municipiul Constanța, parcela A116/9. Pe zona care face obiectul studiului se propune realizarea unui cimitir uman musulman.
 
Realizarea obiectivelor propuse este justificată din următoarele puncte de vedere: necesitatea realizării acestei funcțiuni pentru comunitatea musulmană, prin utilizarea resursei existente de teren; terenul este amplasat în exteriorul arealului urban, în extravilanul municipiului Constanța, dar în zona metropolitană a acestuia; lotul studiat are o bună accesibilitate dată de DN3; realizarea unor construcții pe bază de proiecte tehnice întocmite de proiectanți autorizați cu efectuarea prealabilă de studii geotehnice, respectând normele și normativele în vigoare, asigură dezvoltarea coerentă a zonei studiate.
 
Terenul nu este ocupat în prezent de construcții. Lotul studiat este amplasat în zona metropolitană a municipiului Constanța, accesul realizându-se din DN 3, arteră de importanță majoră la nivelul Regiunii de Sud-Est. Potrivit certificatului de urbanism emis de Primăria Municipiului Constanța, nr. 3331 din 01.11.2017, terenul se afla în extravilanul municipiului Constanța, în UTR-ul EX2 - Culoare rezervate pentru dezvoltarea rețelei rutiere majore și a spatiilor plantate de protecție.
 
Vecinătățile imediate ale parcelei sunt: la nord - teren în extravilanul municipiului Constanța, la est - parcela nr. cadastral 246384; la vest - teren în extravilanul municipiului Constanța; la sud - DN 3. Terenul este proprietatea Municipiului  Constanța, atribuit în folosință gratuită Muftiatului Cultului Musulman prin HCL 383 / 30.09.2002. Terenul studiat are numărul cadastral 246382.
 
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta documentația depusă la Primăria Constanța.
 
Citește și:
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii