Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătății, precizări importante despre pacientul din Constanța, transportat la Iași

ro

25 Jan, 2021 17:51 1930 Marime text
  • Un pacient care a fost electrocutat a fost transportat de la Constanţa la Iaşi, cu un elicopter SMURD.
  • Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătății a precizat că Demersul ca acest pacient să fie transferat în Belgia este împiedicat de disponibilitatea unui loc într-un spital din Belgia.
Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătății, a făcut precizări importante, la Digi 24, despre pacientul din Constanța transportat la Iași, după ce a fost electrocutat.

Demersul ca acest pacient să fie transferat în Belgia este împiedicat de disponibilitatea unui loc într-un spital din Belgia. Atunci când DSU a început căutarea, nu exista nici un loc disponibil. Este informația pe care o are și soția pacientului. Am fost în contact cu colegi ai pacientului. Abia de astăzi se poate discuta și cu spitalul.

Disponibilitatea în aceste cennre face diferența. Din păcate, noi nu avem centru destinat marilor arși. Ne bazăm în continuare pe ajutorul altor țări, atunci când vorbim despre pacienți în stare critică, cu suprafețe mari afectate , așa cum se întâmplă acum. Vorbim despre o arsură pe o suprafață de 60%, grad II și III , arsură prin electrocuție. România nu poate ajuta acest pacient, și se fac toate demersurile ca să se găsească un loc în Belgia., a transmis Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătății.

Este vorba despre un pacient, care a fost transportat de la Constanţa la Iaşi, după ce a fost electrocutat, cu un elicopter SMURD.

Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, spune că este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 52 de ani electrocutat, în timp ce se afla pe un tren în zona Poarta 6 din municipiul Constanța.

Acesta este transpotat la Iași, cu elicopterul SMURD.

Din primele informații, bărbatul, angajat la o firmă din port, s-a urcat să verifice vagonul și a facut arc electric. Incidentul s-a petrecut ieri, în triajul CFR Port.

Citește și: Misiune a elicopterului SMURD Bărbat din Constanța, electrocutat, transportat la Iași
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii