Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moldova va beneficia de trei autostrăzi în următorii 10 ani

ro

20 Sep, 2020 21:54 1354 Marime text

 
  • Premierul Ludovic Orban a declarat că Moldova va beneficia de trei autostrăzi în următorii 10 ani, dintre care două vor străbate judeţul Neamţ.
  • În plus, judeţele din această regiune vor beneficia şi de alte investiţii importante din partea guvernului, informează Agerpres.

„O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii. Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani”, a spus Orban.


Preşedintele PNL a arătat care vor fi cele trei autostrăzi construite în Moldova în următorii 10 ani „sau chiar în 8 ani.”

„Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti - Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş - Tîrgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi Autostrada Bacău - Braşov.

Premierul a spus că „acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord - sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii