Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări la apartamentele de vacanţă Fiica Sorinei Moscu, dezvoltator imobiliar în zona Campus, pe malul lacului Siutghiol

ro

30 Jul, 2015 00:00 3079 Marime text
În zona Campus, pe malul lacului Siutghiol, în ultimii ani se constată un avânt în ceea ce priveşte dezvoltarea imobiliară. Mai mult decât atât, aici a apărut un cartier cochet, departe de agitaţia bulevardelor şi cu vedere spre malul lacului. Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, asociat, administrator şi cenzor în mai multe afaceri care au într-un fel sau altul legătură cu Radu Mazăre sau cu Sorin Strutinsky, este unul dintre norocoşii investitori din acea zonă. În 2012, Georgiana Andreea Şerban obţinea de la Primăria Constanţa Autorizaţia de Construire cu numărul 1297 pentru construirea unui imobil S+P+2E+Terasă circulabilă - apartamente de vacanţă. Durata de efectuare a lucrărilor era de 24 de luni.
 
Pe 28 iulie, Georgiana Andreea Şerban a obţinut Certificatul de Urbanism nr. 2418 pentru modificarea proiectului autorizat cu AC 1297/2012 „Construire imobil S+P+2E+terasă circulabilă - apartamente de vacanţă“, prin „transformare subsol în demisol, reconfigurare acces în clădire, recompartimentări interioare şi refaţadizare prin reconfigurare goluri ferestre“. De asemenea, spaţiul destinat curţii interioare va fi închis la nivelul planşeului, peste demisol. Imobilul este situat pe o stradă nespecificată, în zona Campus, pe malul lacului Siutghiol. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni. Georgiana Andreea Şerban a mai dobândit teren în acea zonă în urma unui schimb de terenuri.

Cum a obţinut teren în zona Campus

În ultima şedinţa de Consiliu Local dinainte de alegerile din 2008, primarul de atunci al Constanţei, Radu Mazăre, a decis acordarea în compensare Georgianei Andreea Şerban, pentru terenul situat în Constanţa, lotul 5, zona Campus - CERONAV, cu o suprafaţă de 1234,25 mp, a unui teren situat pe malul lacului Siutghiol, în suprafaţă de 1.337 mp. Valoarea terenurilor a fost stabilită la suma de 802.262,5 euro, preţ stabilit de SC Cadastru Consulting SRL. Suprafaţă de pământ disputată a ajuns însă în posesia Georgianei Andreea Şerban, după ce l-a cumpărat, prin contractul de vânzare-cumpărare 3365, din 26 iunie 2007, de la Marius şi Carmen Puşcaşi. Cei doi primiseră pământul prin articolul 2 al Dispoziţiei 3414, din 2004, emisă în baza Legii 10 din 2001. Cu alte cuvinte, în urma unei retrocedări compensatorii. Dispoziţia cu pricina este parte din Dosarul Retrocedărilor, în care mama Andreei Georgiana Şerban, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, apare alături de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi alte zeci de persoane în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Potrivit documentelor pe care le-au avut de studiat consilierii locali la acea dată, „terenul a fost predat prin proces-verbal 6699, din 2004, şi primeşte număr cadastral 21220, intabulat sub nr. 65592, din 2007. Ulterior, terenul face obiectul contractului de vânzare-cumpărare 3365, din 26 iunie 2007, către Georgiana Andreea Şerban“. De menţionat că Marius Puşcaşi este directorul hotelului Flora din Mamaia, care funcţionează pe societatea Xenoti SRL, deţinută de Sorin Strutinsky, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi răposatul Mihail Cârciog. Şi Marius Puşcaşi este de asemenea „coleg de dosar“ cu Sorina Moscu şi Radu Mazăre în acelaşi Dosar al Retrocedărilor.
 
Georgiana Andreea Şerban controlează, printre altele, societatea Clubo Galactic SRL, cea care administrează SC Aqualand SA. Director al Aqua Magic, parcul care funcţionează pe Aqualand SA, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este „colegă de dosar“ cu Radu Mazăre, fostul primarul al Constanţei, şi în cel mai recent dosar al acestuia, instrumentat de DNA Constanţa. În cauză, Mazăre este trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de abuz în serviciu. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, a fost deferită Justiţiei pentru presupusa săvârșire a două infracțiuni de spălare a banilor.

Citeşte şi

Familia Şerban, stăpâna pământurilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii