Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în firma Westhouse Group SRL, firmă din Ovidiu

ro

31 Mar, 2022 00:00 1367 Marime text
 Sursa foto: Unsplash
  • Romreal este asociat şi în Westhouse Lakeside SRL
 
Cea mai recentă decizie a societății Westhouse Group SRL a fost publicată în Monitorul Oficial al României.
 
Asociatul unic al Westhouse Group SRL, având un capital social de 196.125.150 lei, împărţit în 19.612.515 părţi sociale, fiecare cu o valoare nominală de 10 lei, respectiv: Romreal Ltd., o societate înregistrată şi funcţionând conform legilor din Insulele Bermude, cu sediul social Burnaby Building, Hamilton HM11, Insulele Bermude, înregistrată în registrul comerţului pentru societăţi din Insulele Bermude, deţinând 19.612.515 părţi sociale, fiecare cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare nominală totală de 196.125.150 lei, reprezenintă 100% capitalul social al societăţii,
 
Având în vedere că:
(A) Romreal este asociat şi în Westhouse Lakeside - S.R.L., o societate înregistrată şi funcţionând conform legilor din România, cu sediul social în Str. Cocorilor, oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, deţinând 2 părţi sociale cu o valoare nominală de 100 lei fiecare şi cu o valoare nominală totală de 200 lei (denumite în continuare „Părţile Sociale WH Lakeside“), reprezentând 9,1% din capitalul social al WH Lakeside;
(B) Societatea este de asemenea asociat în cadrul WH Lakeside, deţinând 20 părţi sociale în valoare de 100 lei fiecare şi cu o valoare nominală totală de 2.000 lei, reprezentând 90,9% din capitalul social al WH Lakeside;
(C) Romreal a încheiat cu societatea contractul de aport prin care a agreat să aporteze părţile sociale WH Lakeside la capitalul social al societăţii;
(D) Valoarea de piaţă a părţilor sociale WH Lakeside a fost determinată prin raportul de evaluare emis de evaluator autorizat şi expert contabil Aragea Isabela la suma de 2.289.196 lei (1.144.598 lei/parte socială);
(E) Ca urmare a aportării părţilor sociale WH Lakeside la capitalul social al societăţii, cele 2 părţi sociale deţinute de Romreal în Westhouse Lakeside - S.R.L. (anume, Părţile Sociale WH Lakeside) sunt transferate de la Romreal la Westhouse Group - S.R.L. care va deţine astfel toate părţile sociale ale Westhouse Lakeside - S.R.L. (22 de părţi sociale, fiecare cu o valoare nominală de 100 lei şi cu o valoare nominală totală de 2.200 lei, reprezentând 100% capitalul social al Westhouse Lakeside - S.R.L.).
 
În considerarea celor de mai sus, asociatul unic al societăţii, reprezentând 100% capitalul social al societăţii, constatând că toate condiţiile prevăzute de lege şi de actul constitutiv al societăţii sunt întrunite, renunţând la formalităţile de convocare, a decis după cum urmează:
1. Majorarea capitalului social al societăţii
1.1. Aprobă contractul de aport (contribuţie) dintre Romreal şi Societate.
1.2. Aprobă aportarea de către Romreal a Părţilor Sociale WH Lakeside (2 părţi sociale) la capitalul social al societăţii, valoarea de piaţă a acestora fiind de 2.289.196 lei, determinată prin raportul de evaluare emis de evaluator autorizat şi expert contabil Aragea Isabela.
Astfel, se confirmă că Romreal contribuie şi transferă către societate deplina proprietate legală şi efectivă asupra părţilor sociale WH Lakeside („Contribuţia“).
 
1.3. Aprobă, ca urmare a contribuţiei, majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 10 lei, reprezentând aport în natură constând în părţi sociale deţinute de Romreal în Westhouse Lakeside - S.R.L. Astfel, capitalul social al societăţii se majorează cu suma de 10 lei, de la suma de 196.125.150 lei la suma de 196.125.160 lei, prin emiterea unei părţi sociale noi, care va fi distribuită către Romreal în schimbul aportului, numărul părţilor sociale majorându-se de la 19.612.515 Ia 19.612.516 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 fiecare, deţinut în integralitate de Romreal.
 
1.4. Romreal este de acord ca suma de 2.289.186 lei, reprezentând diferenţa dintre valoarea de piaţă a Părţilor Sociale WH Lakeside (anume, 2.289.196 lei) şi valoarea nominală a aportului în natură realizat de Romreal la capitalul social al societăţii (respectiv, 10 lei) să reprezinte primă de emisiune şi să fie înregistrată în conturile societăţii ca primă de emisiune.
 
1.5. Având în vedere aspectele aprobate la punctele 1.1-1.4 de mai sus, contribuţia cu o valoare totală de 2.289.196 lei va fi împărţită astfel:
– 10 lei reprezintă contribuţia Romreal la capitalul social al societăţii ca urmare a aportului în natură;
• 2,289.186 lei reprezintă suma ce va fi înregistrată ca primă de emisiune, reprezentând diferenţa dintre valoarea de piaţă a Părţilor Sociale WH Lakeside (anume, 2.289.196 lei) şi valoarea nominală a aportului în natură realizat de Romreal la capitalul social al Societăţii (respectiv, 10 lei).
 
1.6. Având în vedere aspectele decise la punctele 1.1.-1.4. din prezenta, se modifică actul constitutiv al Societăţii, după cum urmează:
Articolul 6 se modifică urmând a avea următorul conţinut:
“Capitalul social al societăţii este de 196.125.160 lei, din care 45.457.692 euro, reprezentând echivalentul a 196.125.150 lei şi 10 lei aport în natură constând în părţi sociale deţinute de asociatul unic în societatea Westhouse Lakeside - S.R.L. şi este împărţit în 19.612.516 de părţi sociale (din care 1 parte socială aferentă aportului în natură), cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, repartizat în totalitate asociatului unic Romreal LTD.
 
Valoarea capitalului social în natură a fost stabilit prin raportul de evaluare întocmit de expert Aragea Isabela la data de 20.12.2021 şi însuşit de asociatul unic şi este conform contract de aport.
 
Partea fiecărui asociat la beneficii şi pierderi este corespunzătoare cotei de contribuţie la capitalul social, respectiv 100%. Părţile sociale sunt indivizibile şi nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile.
 
În funcţie de dezvoltarea societăţii, asociatul îşi propune majorarea capitalului social, cu respectarea procedurii legale prevăzute de lege“.
2. Aprobarea transferului părţilor sociale WH LAKESIDE
 
2.1. Aprobă contractul de transfer dintre Romreal şi Societate.
 
2.2. Aprobă şi confirmă că urmare a contribuţiei Romreal la capitalul social al Societăţii cu Părţile Sociale WH Lakeside se transferă către Westhouse Group - S.R.L. deplină proprietate legală şi efectivă asupra Părţilor Sociale WH Lakeside (2 părţi sociale, cu o valoare nominală de 100 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 200 de lei).
 
2.3. Având în vedere cele decise la punctele 2.1.-2.2., se aprobă şi confirmă transferul de la Romreal la Westhouse Group - S.R.L. a 2 (două) părţi sociale, cu o valoare nominală de 100 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 200 de lei deţinute în capitalul social al Westhouse Lakeside - S.R.L., reprezentând 9,1% din capitalul social al acestei din urmă societăţi.
 
2.4. Se aprobă ca urmare a transferului celor două părţi sociale de la Romreal la Societate, aceasta din urmă va deţine 22 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 100 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 2.200 de lei, reprezentând 100% capitalul social al Westhouse Lakeside - S.R.L. Astfel, Westhouse Lakeside - S.R.L. va deveni societate cu răspundere limitată cu asociat unic.
 
2.5. Având în vedere aspectele decise la punctele 2.1.-2.4. de mai sus, se aprobă şi modificarea actului constitutiv al Westhouse Lakeside - S.R.L. Textul articolelor din actul constitutiv, astfel cum acestea se vor modifica, vor fi incluse în hotărârea asociaţilor Westhouse Lakeside - S.R.L.
 
3. Împuternicire

3.1. Se împuterniceşte Cristea Adrian, cetăţean român, pentru efectuarea formalităţilor legale privind înregistrarea deciziilor luate prin prezenta la Oficiul Registrului Comerţului competent, precum şi la toate autorităţile şi instanţele competente, având dreptul de a formula, semna orice cerere şi de a efectua orice formalitate necesară, inclusiv de a ridica documente; (ii) să semneze actul constitutiv actualizat al Societăţii; (iii) să reprezinte Societatea şi să semneze, în numele şi pentru Societate, în adunarea asociaţilor Westhouse Lakeside - S.R.L. pentru a aproba deciziile menţionate la punctele 2.1-2.4 din prezenta şi pentru a semna în numele şi pe seama Societăţii respectiva hotărâre şi orice alt(e) document necesar(e). De asemenea, se aprobă şi ratifică semnarea de către Împuternicit, în numele şi pentru Societate a contractului de aport, a contractului de transfer, precum şi a oricărui alt document necesar punerii în aplicare a celor decise prin prezenta.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Westhouse Group SRL ridică două blocuri de patru etaje la Ovidiu!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii