Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în Alfabe Construction SA Asociaţii au votat schimbarea formei juridice din SA în SRL, dar şi majorarea capitalului social

ro

01 Aug, 2017 00:00 1609 Marime text
Acţionarii societăţii Alfabe Construction SA, Mehmet Fuat Kalgay, Suat Surmen, Hasan Malik Kececioglu, Mustafa Nihat Demirel, Mehmet Kerim Kalgay şi Seref Surmen, întruniţi în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 4.05.2017, au adoptat mai multe hotărâri.
 
Astfel, a fost schimbat sediul social, din comuna Agigea în municipiul Constanţa. De asemenea, s-a decis majorarea capitalului social pentru echilibrarea acestuia, cu suma de 26 de lei, care va fi depusă de următorii acţionari, după cum urmează: Mehmet Fuat Kalgay - 11 lei, Seref Surmen - 4 lei, Mustafa Nihat Demirel - 4 lei, Mehmet Kerim Kalgay - 4 lei, Hasan Malik Kececioglu - 3 lei. Mai mult, asociaţii au votat schimbarea formei juridice a societăţii din SA în SRL.
 
În urma majorării capitalului social şi a schimbării formei juridice, capitalul social total este de 101.470 de lei, numerar (31.000 de euro + 26 de lei), care se divide în 10.147 de părţi sociale a 10 lei fiecare, repartizate astfel: Suat Surmen - aport la capital 38.050 de lei, reprezentând 3.805 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, participare la profit şi pierderi de 37,5%; Mehmet Fuat Kalgay - aport la capital 27.900 de lei, reprezentând 2.790 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, participare la profit şi pierderi 27,5%, Seref Surmen - aport la capital 2.540 de lei, reprezentând 254 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, participare la profit şi pierderi 2,5%, Mustafa Nihat Demirel - aport la capital 2.540 de lei, reprezentând 254 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, participare la profit şi pierderi 2,5%, Mehmet Kerim Kalgay - aport la capital 2.540 de lei, reprezentând 254 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, participare la profit şi pierderi 2,5%, Hasan Malik Kececioglu - aport la capital 27.900 de lei, reprezentând 2.790 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, participare la profit şi pierderi de 27,5%.
 
Societatea este administrată de un Consiliu de Administraţie format din următorii asociaţi: Hasan Malik Kececioglu - preşedinte, Mehmet Fuat Kalgay - vicepreşedinte, Mustafa Nihat Demirel - membru, pe o perioadă de patru ani, începând cu data semnării actului constitutiv. În relaţiile cu terţii, societatea este reprezentată de CA, dar administratorii pot acţiona şi separat, luând orice decizie cu privire la activitatea societăţii, cu excepţia actelor juridice prin care societatea înstrăinează, schimbă sau constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul societăţii a căror valoare depăşeşte jumătate din valoare contabilă a activelor societăţii, la data încheierii actului juridic, situaţie în care hotărârea se va lua de către Adunarea Generală.
 
De asemenea, ei pot acţiona şi separat, pe baza şi în limitele împuternicirilor date de Adunarea Generală a Asociaţilor. Consiliul de Administraţie va putea exercita orice act care este legat de administrarea societăţii, în interesul acesteia, în limita drepturilor care li se conferă. CA-ul este obligat să pună la dispoziţia asociaţilor şi a comisiei de cenzori, la cererea acestora, toate documentele societăţii. Administratorii răspund individual sau solidar, după caz, faţă de societate pentru prejudiciile rezultate din infracţiuni sau abateri de la dispoziţiile legale, pentru abateri de la actul constitutiv sau pentru greşeli în administrarea firmei. În astfel de situaţii, ei vor putea fi revocaţi prin hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor.
 
Deciziile AGA Alfabe Construction SA au fost publicate în Monitorul Oficial.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii