Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mișcări de trupe în MAI și MApN. Un chestor pleacă din sistem. Fostul șef al Informațiilor Armatei trecut în rezervă. Avansări în grad

ro

01 Mar, 2017 03:42 12037 Marime text
Ieri, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete, unul dintre acestea fiind cel de înaintare în gradul de general - cu patru stele, la trecerea în rezervă, a generalului-locotenent - cu trei stele Gheorghe Savu din Ministerul Apărării Naționale.
Din anul 2014 Savu este reprezentantul militar al României la NATO şi UE, anterior acestei funcții deținând-o pe cea de director general al Direcţiei generale de informaţii a apărării.

Tot prin decret prezidențial i-a fost acordat gradul de general de brigadă-cu o stea colonelului Dan-Paul Iamandi, din Ministerul Afacerilor Interne, șef al Inspectoratulului pentru Situații de Urgență al județului Iași.

A mai fost avansat în grad, la trecerea în rezervă, generalul de brigadă – cu o stea Marian Stoica din Ministerul Afacerilor Interne. Facem precizarea că trecerea în rezervă se va face la 15 martie 2017. Generalul Marian Stoica a fost șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași și în prezent șef al IJJ Argeș.

Iohannis a mai semnat și decretul privind încetarea raporturilor de serviciu, cu Ministerul Afacerilor Interne, ale chestorului principal de poliție  Gelu-Marin Oltean.
Chestorul Gelu Oltean, a fost şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

În același comunicat se mai arată că președintele României a semnat și decretele privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, coloneilor Ion Badea și  Mihai-Liviu Dănilă din Ministerul Apărării Naționale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii