Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Dobre vrea reprezentant în CA-ul Aeroportului de la Kogălniceanu

ro

14 Feb, 2017 00:00 2731 Marime text
Ministrul Turismului vrea să legifereze până la 1 iulie Master Planul de investiţii în turism. În proiectul de buget al ministerului sunt prevăzute transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru realizarea obiectivelor de investiţii în turism în valoare de 25 de milioane de lei.
 
„Lucrăm la un Master Plan de investiţii pe turism, pe care îl vreau legiferat până la 1 iulie 2017. La ora actuală nu există nimic coerent în ceea ce priveşte investiţiile în turism, doar Hotărârea de Guvern 120/2010, care a fost făcută praf din punctul de vedere al unităţilor administrativ-teritoriale“, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.
 
Ministrul Turismului are în vedere pentru 2017 creşterea încasărilor din turism ca procent în PIB până la 2%, comparativ cu 2016, când încasările au reprezentat 1,8% din PIB, creşterea circulaţiei turistice cu 10%, precum şi reducerea cu 1% a migraţiei forţei de muncă din sectorul turism. Conform programului de marketing, Ministerul Turismului şi-a propus creşterea sumelor cheltuite/pachet turistic de către vizitatorii străini la 675 de euro, până în 2021, iar pentru turiştii români, la 270 de euro.
 
Ministerul Turismului vrea să atragă cu 12,5% mai mulţi străini în România şi de 9,5% mai mulţi turişti români.
 
„Am trimis o scrisoare către toţi preşedinţii de consilii judeţene şi primari de staţiuni, în care să-mi explice ce studii de fezabilitate au sau proiecte pe care le consideră foarte importante, pentru a le include în acest Master Plan de investiţii“, a mai spus ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Dinamizarea curselor charter pentru turiştii care vin pe litoral

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, pregăteşte un draft de parteneriat pentru omologul său de la Transporturi. Acest parteneriat vizează, printre altele, cooptarea în Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu a unui reprezentant al Ministerului Turismului. „Deocamdată, trebuie să încheiem parteneriatul cu Ministerul Transporturilor“, a mai spus Dobre.
 
Un reprezentant al Ministerului Turismului în Consiliul de Administraţie al Aeroportului ar conduce la o mai bună promovare a terminalului de la Mihail Kogălniceanu la târgul de rute aeriene, este de părere ministrul Turismului, iar Aeroportul din Mihail Kogălniceanu va fi promovat alături de Mamaia ca destinaţie turistică.
 
Bogdan Artagea, şeful Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, nu a confirmat, deocamdată, nicio discuţie cu Ministerul Turismului în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii