Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii. Canicula încetinește traficul feroviar

ro

30 Jul, 2021 13:03 1327 Marime text
  • Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a susținut astăzi o declaraţie de presă la sediul ministerului. 
  • El a anunţat joi, pe pagina sa de Facebook, că se va întâlni astăzi cu reprezentanţii tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă şi călători licenţiaţi
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat astăzi că în cel mult două luni vor fi cumpărate 20 de noi trenuri electrice noi și 17 trenuri din fonduri europene, similare celor din Italia.

„În cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17 și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpărăm 37 de trenuri”, a spus Cătălin Drulă.


Ministrul Transporturilor a menționat că fenomenele meteo din ultima perioadă vor îngreuna traficul feroviar.

„Am avut 3 incidente majore (…) în ultimele 2 săptămâni, din păcate toate pe magistrala București - Constanța. Partea bună e că nu s-au soldat cu victime, dar pagubele soldate infrastructurii sunt serioase.

Am avut furtuni extrem de puternice.

Caniculă extremă (...) asta înseamna că trebuie să reducem limita de viteză și de tonaj pentru a ne încadra în limite câteva zile”


El a mai spus că a înregistrat, până la această data, recordul absolut la absorbţia fondurilor europene nerambursabile, care a ajuns la 623 de milioane de euro, cu 22% mai mult decât în perioada similară din 2020 şi dublu faţă de 2019.
 

„Despre execuţia bugetară. M-am luptat foarte tare pentru a primi mai mulţi bani la rectificarea bugetară, care merg exact către domeniul feroviar cea mai mare parte.

E prioritate absolută domeniul feroviar la rectificarea bugetară. Execuţia bugetară a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii are două componente: partea de fonduri europene şi partea de buget de stat. Pe ambele avem record anul acesta. Pe fonduri europene, din datele pe care le am eu, avem recordul absolut de după Revoluţie pe absorbţie. În 2021, până la data curentă, 623 de milioane de euro aduşi în România de la Comisia Europeană pe fonduri nerambursabile. În lei, pe Titlul 58 - 3,1 miliarde de lei la data curentă şi o să vă fac o comparaţie cu anii precedenţi. Asta este o sumă cu 22% mai mare decât anul trecut, 2,5 miliarde până la data curentă în 2020, şi dublu faţă de 2019. În 2019 erau 1,6 miliarde de lei", a spus ministrul Transporturilor.


Ministrul Cătălin Drulă a declarat că se va respecta ţinta de 8 miliarde de lei absorbţie în anul 2021.

„Am spus la începutul anului că ne-am pus o ţintă record în sine, cea de 8 miliarde de lei, şi o vom respecta până la sfârşitul anului. Asta înseamnă autostrăzi, asta înseamnă căi ferate noi, asta înseamnă investiţii în România", a transmis Cătălin Drulă.

Sursă foto: Facebook.com / Cătălin Drulă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii