Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății, vizită inopinată la SAJ Vaslui după ce un ambulanțier și-a luat fiica infectată de pe litoral cu o autospecială

ro

09 Aug, 2020 15:48 1120 Marime text
  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, duminică, o vizită inopinată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui.
  • Este în derulare o anchetă disciplinară la SAJ Vaslui după ce un ambulanţier s-a deplasat cu o autospecială pentru a-şi aduce de pe litoral fiica ce fusese confirmată cu noul coronavirus.

În acest caz, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

"În urma apariţiei unor materiale de presă, ne-am autosesizat, fiind deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.


Adolescenta adusă de pe litoral cu ambulanţa de către tatăl ei a participat anterior la o petrecere de majorat. Ea a fost testată deoarece prezenta simptomatologie specifică pentru COVID-19, dar nu a aşteptat rezultatul testului şi a plecat la mare cu alţi tineri care fuseseră şi ei prezenţi la respectiva petrecere. Ulterior, fata a fost confirmată cu noul coronavirus, iar cei 29 de adolescenţi care intraseră în contact cu ea şi au plecat la mare au fost aduşi în judeţ cu autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

O parte dintre ei au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 şi internaţi în spitalul suport COVID-19 din Bârlad, iar alţii au fost izolaţi la domiciliu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii