Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii, despre neregulile Agenţiei Naţionale de Transplant

ro

30 Sep, 2019 08:11 1487 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat în presa centrală că autorităţile din România au obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro pentru reglementarea activităţii de transplant. 

Sorina Pintea, a făcut declaraţii, în special legate de neregulile din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant:

„Au fost mai multe nereguli la ANT, tocmai datorită faptului că tot ce s-a întâmplat acolo nu era transparent absolut deloc. Deci părea o castă, unde nimeni nu poate să pătrundă. Bineînțeles, acest lucru a dus și la neîncredere în transplant”, a spus Sorina Pintea în presa centrală.

Ministrul Sănătăţii a declarat că a numit instituţia „o castă” şi a asemănat-o cu „o mafie” din cauza netransparenţei, spunând că rapoartele din ultimii doi ani au scos în evidenţă acest lucru.
 
„Neexistând proceduri aprobate, neexistând protocoale, neexistând niște reguli foarte clare, toate acestea au dus la ceva, știu eu, adică nu avem încredere, pentru că nu știm ce se întâmplă acolo. Și eu aș fi gândit la fel”.

Suspiciunile Ministerului Sănătății au început odată cu semnele de întrebare ridicate de sistemul informatic:

„Este nevoie de un sistem informatic foarte clar, pe care noi îl vom face acum, cu bani de la UE. Am câștigat 15,6 milioane de euro, pentru a putea implementa acești bani în cadrul Agenției, implementarea constând în acest registru informatic integrat, în proceduri, în reguli, într-un calcul al costurilor reale a activității de transplant, pentru fiecare organ în parte”, a adăugat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, în presa centrală.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii