Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, despre pensiile românilor

ro

29 Dec, 2019 17:34 1893 Marime text
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a declarat în urmă cu puțin timp în presa televizată:

„Nu există niciun pericol ca pensionarii să nu-și primească pensiile! Rog oamenii să nu creadă în această știre falsă cum că Guvernul va tăia pensiile ! Însă, pe termen mediu și lung avem o problemă. Avem un număr de peste cinci milioane de pensionari și aproape același număr de salariați. Cifrele ne fac să ne întrebăm care va fi situația pensiilor celor din generația mea, a dumneavoastră. Natalitatea este îngrijorătoare. Acest lucru va duce la situaţia în care numărul pensionarilor să fie mai mare decât numărul celor în activitate. Neexistând o economie solidă, viitorul pe termen mediu și lung nu arată bine. El poate arăta bine dacă ne comportăm cu responsabilitate. Trebuie gândită o soluție cu o analiză temeinică care să nu afecteze Pilonul 1 de pensii. Chiar trebuie făcute analize pertinente”.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a mai menționat și că Pilonul 2 oferă trasabilitatea banilor, iar românii pot vedea contribuțiile și cum sunt ele administrate de administratorii Pilonului 2.

„Personal, încurajez economiile, o gândire responsabilă pentru perioada de pensionare și pilonul III care este în totalitate privat”, a mai spus ministrul Violeta Alexandru.

În încheierea intervenției telefonice în presa televizată, ministrul a menționat că în bugetul alocat anului 2020, există bani pentru creșterea pensiilor.

„Banii pentru creșterea pensiilor sunt în buget!”

Sursă foto: Facebook/ Violeta Alexandru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii