Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, vizitează astăzi județul Constanța (galerie foto+video)

ro

12 Mar, 2020 12:44 2543 Marime text

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, vizitează joi, 12 martie 2020, județul Constanța.
 
La ora 12.30 va face declarații de presă din Portul Constanța, de la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Ministrul Costel Alexe a declarat că a venit la Constanța pentru vizita efectuată la depozitul de la Medgidia undea găsit neconformități. "Avem multe sesizări, multe se confirma. Vrem să avem birouri unice vamale care să verifice aceste containere care ajung în România", transmite ministru.

De asemenea, a pus accentul pe costul de deșeuri pe tona achiziționată din Marea Britanie. "Suntem foarte hotărâți în ceea ce privește administrarea deșeurilor să nu se mai permită aducerea de deșeuri în România. Administrația Publică Locală să facă colectare separată! Sa nu ducem materiile prime cum am văzut astăzi la Medgidia, cum un câmp de lângă depozit era plin de gunoaie", potrivit ministrului Costel Alexe.

„Garda de Mediu a fost sesizată și a transmis că vor igieniza câmpul”, precizează ministru Costel Alexe. De asemenea, ministrul a punctat idea că acele deșeuri nu vin doar din Marea Britanie, ci și din Italia  sau alte state. „Eu ma bucur ca am destructurat aceasta retea" a punctat ministrul.

Ministrul Mediului verifică un container în portul Constanța

Ministru a punctat că sunt sute de astfel de containere aduse în România. Reprezentantul Gărzii de Mediu face precizarea că vorbim de peste 100 de tone în ultimii cinci ani.

"Pe parcursul anchetei vom avea date concrete și cifra exacta", precizează ministru Costel Alexe.


Sursă foto : ZIUA  de Constanța


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii