Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, despre posturile de conducere ale DNA, DIICOT și Parchetului General. Cine sunt principalii candidați

ro

23 Dec, 2019 11:37 1666 Marime text
Astăzi este ultima zi în care procurorii își pot depune candidaturile pentru conducerea DNA, DIICOT și a Parchetului General, la sediul Ministerului Justiției. În prima lună a anului viitor urmează să fie făcute propunerile pentru aceste funcții.

„Astăzi la miezul nopții expiră termenul pentru primele înscrieri pentru funcțiile de procuror general, procuror-șef DNA, și DIICOT. Există un alt termen care expiră pentru celelalte funcții, dar azi expiră termenul pentru cele trei. Noi o să verificăm mâine dimineață fiecare dosar de candidat pentru a vedea dacă are la dosar toate documentele cerute prin procedura si maine pana in pranz o sa afisam o lista cu candidatii inscrisi pentru fiecare pozitie. Singurul detaliu pe care pot să-l dau este că sunt mai multe candidaturi, speram să fie și altele. Mai este și astăzi o zi. Nu aș  vrea să dau detalii privind numărul sau persoanele, pentru că nu doresc să influențez în niciun fel pe cei care se mai pot gândi și care mai au timp să se înscrie. E o competiţie transparentă, o comisie de interviu lărgită, nu are doar membri din minister. Comisia va intervieva, vom discuta, apoi vom lua decizie”, a spus ministrul Predoiu, luni dimineaţa, la intrarea în Ministerul Justiţiei, citează presa centrală.


Ministrul a adăugat că are încredere în responsabilitatea procurorilor din Ministerul Public. Cătălin Predoiu a mai spus, luni, că e nevoie de procurori-şefi care să poată începe o reformă în Ministerul Public.

„Stabilitatea sistemului este importantă, e important să avem procurori şefi, prim-adjuncţi, adjuncţi, şefi de secţie, adjunct de şef de secţie numiţi conform procedurii legale, stabil, pe post, care să poată începe o reformă în Ministerul Public, să impulsioneze activitatea procurorilor, cu respectarea tuturor garanţiilor, astfel încât, să punctăm faţă de ceteţeni, să punctăm faţă de Comisia Europeană, să punctăm faţă de magistraţi în sensul calităţii, în sensul ritmicităţii activităţii, tot ce aşteaptă societatea de la Ministerul Public”, a mai adăugat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, până luni, la Direcţia resurse umane a Ministerului Justiţiei din Bucureşti.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se va afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se va publica pe pagina de internet, până la dată pe 24 decembrie, ora 24.00.
 
Potrivit sursei mai sus citate, Gabriela Scutea, procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov, și-a depus dosarul pentru Parchetul General.
Daniel Horodniceanu , fostul șef al DIICOT s-a înscris pentru un al doilea mandat la parchetul Antimafia, dar și pentru Parchetul General. Acesta a condus DIICOT în perioada 2015 – 2018.

Pentru șefia DNA, Călin Nistor se pare că ar fi principalul candidat. Acesta, din 10.05.2013 până în prezent ocupă funcția de procurer șef adjunct la DNA.

Sursă foto: Facebook/ Cătălin Predoiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii