Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Constanţa „Disponibilitatea mea de dialog este maximă pe orice fel de subiect cu asociaţiile de elevi“ (galerie foto)

ro

07 Mar, 2015 00:00 2789 Marime text
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, la Constanţa, în contextul unei şedinţe cu directorii unităţilor şcolare, că, până la data de 5 martie, la nivel naţional, peste 82% dintre elevi şi-au exprimat opţiunea pentru participarea la orele de Religie. Oficialul a venit la Constanţa pentru a participa la şedinţa directorilor unităţilor şcolare. Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost cuprinse două puncte: promovarea învăţământului profesional şi prezentarea rezultatelor simulării Evaluării Naţionale.

„Ieri (n.r. joi, 5 martie), 82,3% dintre elevi îşi exprimaseră opţiunea pentru participarea la orele de Religie. Acest procent mediu la nivel naţional reiese din centralizările la nivel de judeţe şi am avut judeţe cu un minimum de 64,6% procent al opţiunilor de participare şi procent cu peste 96%“, a precizat ministrul Cîmpeanu. „S-ar putea ca, în acest ritm în care se manifestă opţiunile de participare pentru ora de Religie, să constatăm că numărul de opţiuni de participare la ora de Religie este mai mare decât numărul celor care participau la această disciplină la începutul anului şcolar“, a adăugat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a mai spus că a trimis universităţilor o solicitare ca acestea să nu includă în calculul parametrilor care generează cuantumul finanţării suplimentare lucrările suspecte de plagiat sau cu privire la care s-a demonstrat că sunt plagiate. „Există o solicitare de a nu lua în considerare lucrările care sunt suspecte de plagiat şi cu atât mai mult lucrările care sunt demonstrate a fi plagiate în calculul parametrilor care generează cuantumul finanţării suplimentare acordate universităţilor. Am transmis-o către universităţi“, a declarat ministrul Educaţiei.

 Sorin Cîmpeanu şi Asociaţia Elevilor din Constanţa

 Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că se va întâlni cu reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa. Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă este la curent cu solicitarea asociaţiei de a cere Consiliului Local să aloce burse şcolare, el a răspuns negativ, menţionând însă: „Disponibilitatea mea de dialog este maximă pe orice fel de subiect cu asociaţiile de elevi. Nu am fost consultat pe această temă, nu am primit această solicitare“.
Reamintim că Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a demarat demersurile pentru acordarea burselor şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar din judeţul Constanţa. „Legea Educaţiei Naţionale prevede, la art. 82, dreptul elevilor de a primi burse de performanţă, merit, studiu sau sociale, prin grija autorităţilor locale, din sumele defalcate de la bugetul de stat. Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis Primăriei municipiului Constanţa o cerere prin care solicită, în temeiul Legii nr. 544/2001, punerea la dispoziţie a informaţiilor referitoare la acordarea burselor la nivelul municipiului Constanţa“, au anunţat reprezentanţii AEC. În cazul în care, la nivelul municipiului Constanţa şi al celorlalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa, nu se acordă burse şcolare, conform prevederilor Legii Educaţiei şi OMECTS 5576/2011, Asociaţia Elevilor din Constanţa va iniţia demersurile necesare în vederea respectării acestor prevederi.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadana anton 12 Mar, 2015 19:08 SI pentru actualul ministru al educatiei aceeasi intrebare CAT vor m ai fi umiliti copii din mediul rural care fac naveta la licee din orase? suntem parinti cu salarii modeste si totusi copii nostrii invata la licee din CONSTANTA. sunt unul dintre parintii cre se lupta cu greutatile zilnice dar ambitia copiilor mei este de a invata