Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației. „Nu vor fi niciun fel de restricții pentru cei nevaccinați, ci vor fi avantaje pentru vaccinați”

ro

19 Aug, 2021 20:05 1756 Marime text
  • Ministrul Educației a precizat faptul că elevii vaccinați ar putea avea posibilitatea de a merge fizic la școală atunci când apare un caz confirmat de COVID-19 în clasă.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, în contextul discuțiilor pentru începerea noului an școlar, că nu vor exista niciun fel de restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, dar vor exista unele avantaje pentru cei vaccinați, fără a detalia care ar putea fi acestea.

„Nu vor fi restriții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați.

Toate ipotezele nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar în mod firesc cei vaccinați vom vedea ce avantaje au (...) în aceste scenarii”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Întrebat la ce avantaje se referă, ministrul Educației a precizat faptul că elevii vaccinați ar putea avea posibilitatea de a merge fizic la școală atunci când apare un caz confirmat de COVID-19 în clasă.

„Acolo unde sunt clase cu dimensiunea de până la 10 persoane, există astfel de situații, în cazul în care toți sunt vaccinați, ar putea să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție”, mai precizează acesta.

Ministrul Educației a mai precizat că testarea perioadă poate fi făcută doar cu teste PCR.

„Testarea periodică poate fi făcută într-un singur fel - cu teste PCR. Nici în acest moment testele noninvazive nu sunt omologate în Romania.
Dacă este vorba de rate de infectare ridicate, peste acel prag, atunci presupun că vor fi necesare măsuri suplimentare de protecție, printre care poate fi și testarea periodică a celor nevaccinați.

Din ceea ce știți de fapt, nu cadrul legal a împiedicat folosirea testelor în școli. Au fost peste un milion de teste și au fost folosite doar 2%. Nu au fost folosite pentru că nu a existat acordul părinților”.



Sursă video: Facebook.com / Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii