Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în vizită la Institutul Naţional de Cercetare "Cantacuzino"

ro

26 Sep, 2017 12:41 1768 Marime text
Marţi, 26 septembrie, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a făcut o vizită de documentare, împreună cu şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, la Institutul Naţional de Cercetare „Cantacuzino”.

Este prima vizită pe care ministrul Mihai Fifor o desfăşoară, în contextul aprobării de către Guvernul României, săptămâna trecută, a demersului de preluare a Institutului de către Ministerul Apărării Naţionale. Echipa M.Ap.N. a discutat în detaliu cu echipa managerială a instituţiei despre paşii ce urmează a fi întreprinşi ca procedurile de preluare să fie derulate cât mai curând.

În cadrul întâlnirii, ministrul apărării naţionale a adus în discuţie planul de acţiune pe termen scurt şi mediu, pentru ca toate demersurile să fie îndeplinite în termenele deja asumate. Au fost abordate, de asemenea, posibilitățile de revitalizare și modernizare a activității Institutului și creare a unei platforme unitare de cercetare şi producţie naţionale, astfel încât institutul să redevină un producător important de vaccinuri și alte produse biologice de uz uman, cu rol strategic în asigurarea produselor medicale din acest domeniu cu preponderență prin capabilități naționale.

Protocolul de predare-primire va fi încheiat în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei aprobate de Executiv şi va fi avizat de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa foto: MApN.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii