Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale, întâlnire cu omologul ucrainean, în marja conferinței de la München

ro

14 Feb, 2020 14:23 1349 Marime text

În marja Conferinței de Securitate de la München, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a avut vineri, 14 februarie, o întâlnire bilaterală cu omologul ucrainean, Andriy Zahorodniuk.

În cadrul discuțiilor a fost subliniat progresul semnificativ înregistrat de cooperarea româno-ucraineană în domeniul apărării, precum şi perspectivele favorabile pentru dezvoltarea acesteia, cu accent pe creşterea interoperabilităţii prin participarea, în comun, la diferite exerciţii militare multinaționale.
Cei doi demnitari au analizat evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională și modalitățile concrete de cooperare pentru implementarea Pachetului de măsuri aliate destinate creșterii securității la Marea Neagră, adoptat în aprilie 2019 la Washington.

Ambele părţi au exprimat interesul pentru intensificarea acțiunilor comune în scopul asigurării unui climat de stabilitate în regiunea extinsă a Mării Negre, cu o importanță aparte pentru securitatea europeană.

Ministrul român al apărării a recomandat, totodată, consolidarea cooperării partenerului ucrainean cu NATO şi UE, precum şi valorificarea instrumentelor specifice destinate partenerilor, salutând, în acelaşi timp, progresul înregistrat în procesul de pregătire şi dezvoltare a capabilităților forţelor armate ucrainene. În acest context, a fost evidențiat nivelul bun al cooperării în cadrul proiectelor dezvoltate în format aliat şi UE, în special în direcția transpunerii în practică a inițiativelor subsumate Pachetului Cuprinzător de Asistență al Alianței pentru Ucraina.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii