Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:49 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării despre calitatea vieții personalului militar și civil în activitate, rezervă și retragere. Ce generali au fost la discuții

ro

17 Mar, 2017 03:46 8284 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut, pe parcursul acestei săptămâni, la sediul MApN, o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război-ANVR, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”- ANCMRR și cu cei ai Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

În cadrul discuțiilor, primele după preluarea mandatului de ministru al apărării, au fost trecute în revistă teme de interes comun și au fost luate în discuție proiectele și prioritățile ministerului în domeniul creșterii calității vieții personalului militar și civil din armată, cu referire atât la cadrele în activitate, cât și la militarii în rezervă și în retragere, se arată într-un comunicat remis redacției noastre.


Cu prilejul discuțiile purtate cu generalul (ret.) Marin Dragnea, președintele ANVR, ministrul Leș a transmis un mesaj de respect și prețuire pentru militarii români care au luptat în cel de Al Doilea Război Mondial și a dat asigurări că problemele cu care se confruntă veteranii și văduvele de război se află permanent în atenția echipei de conducere a instituției.

Convorbirile cu reprezentanții ANCMRR s-au axat pe problematica rezerviștilor militari, generalul (ret.) Mihai Iliescu, președintele asociației, apreciind deschiderea constantă spre dialog a conducerii ministerului.

Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, condusă de generalul-maior (r.) Visarion Neagoe, a prezentat ministrului apărării naționale o informare cu privire la eforturile depuse de organizație, prin conducerea centrală și filialele judeţene,  pentru păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural închinat memoriei eroilor, precum și la proiectele de viitor care vor putea fi puse în operă prin cooperarea cu structurile de profil ale M.Ap.N.

Ministrul Gabriel Leș a apreciat ca extrem de utile întâlnirile cu reprezentanții asociațiilor și a propus ca acestea să fie desfășurate periodic.
Reamintim, în acest context, că și reprezentanţii Ligii Militarilor Profesionişti şi ai Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi au solicitat o audienţă la ministrul Apărării Naţionale Beniamin Gabriel Les.

Audienţa are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii militarilor şi stimularea motivaţiei profesionale, având în vedere buna colaborare cu MApN, dar şi necesitatea de a contribui activ la îndeplinirea scopurilor comune.

Ti-a placut articolul?

Comentarii